Ga naar hoofdinhoud

Andrew Kocher verdacht van gebruik elektrische sporen

Andrew Kocher met Carollo. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Andrew Kocher wordt verdacht van het gebruik van elektrische sporen op meerdere evenementen. Op verschillende foto's lijkt de Amerikaanse springruiter een afstandsbediening van elektrische sporen in zijn hand te hebben. De FEI is een onderzoek gestart. Kocher kwam vorig jaar in opspraak toen hij Carollo (Chacco Blue x La Piko) na drie zware rondes op de Spruce Meadows ook aan start bracht in de loodzware derby.

Een klokkenluider meldde zich onlangs bij Grand Prix en lichtte de werking van elektrische sporen toe. Met dit systeem kan de ruiter via de sporen elektrische schokken aan het paard geven dankzij een afstandsbediening met drukknop. Bij het drukken op de knop wordt de stroom door draden in de broek van de ruiter naar de sporen gestuurd. Hierdoor kan een paard gedwongen worden over een hindernis te springen.

Kocher ontkent

Grand Prix nam telefonisch contact op met Kocher, die zich verdedigde. De Amerikaan beweert het slachtoffer te zijn van een persoon die zijn reputatie wil schaden. Daarnaast benadrukte hij zijn liefde voor de paardensport. “Ik hou van mijn paarden en ik zorg goed voor ze. Ik weiger iemand te spreken die anders beweert. Mijn paarden staan centraal in mijn leven.”

USEF staat achter onderzoek

De USEF, de Amerikaanse Hippische Federatie, is op de hoogste gebracht. “We zijn ons bewust van de beschuldigingen over het gebruik van dwangapparatuur door Andy Kocher. De USEF neemt beschuldigingen van deze aard zeer serieus en zet zich in voor de bescherming van de veiligheid en het welzijn van de paarden. We hebben contact met de FEI en ondersteunen een onderzoek naar deze zeer ernstige beschuldigingen.”

Bekijk hier de foto’s.

Bron: Grand Prix

4 reacties op “Andrew Kocher verdacht van gebruik elektrische sporen

 • Sanne

  Wat is die zwarte knop dan in zijn hand, tussen de teugel en de V vorm zijn hand? Vergroot de foto en deze is duidelijk te zien? Sorry maar dan ben je echt een …………

 • Karel de Lange

  Nadat de schadelijke rollkur door de FEI oogluikend werd toegestaan, ging het hard bergafwaarts. De RIJKUNST is op alle niveaus ver te zoeken. Alles draait om het succes van de onkundige ruiters en die zoeken de grenzen steeds verder op waar de paarden het slachtoffer van worden en waardoor de paardensport steeds meer in een negatief daglicht komt te staan. Met de gedachte dat het mijn tijd wel zal duren, zal het de daders echter een zorg zijn als zij maar kunnen scoren.

 • fem

  Dat wordt dan de Ruiters fouilleren voordat zij erin gaan

 • SandraEvers

  Wat een drama allereerst voor zijn paarden die hier de dupe van zijn .Maar zeker ook voor onze sport die toch de laatste jaren al niet in een te positief daglicht staat door allerlei oorzaken Ik denk dat wij liefhebbers wel echt nog meer aandacht aan welzijn en het onder de aandacht brengen bij het grotere publiek wat wij doen om onze paarden op een zo paardvriendelijk mogelijk manier te houden .En zeker zelf ook de confrontatie aan gaan met groeperingen die zich hier niet aan houden en die adviseren en helpen om onze prachtige sport ook vd toekomst te kunnen behouden vd generaties na ons.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook