Ga naar hoofdinhoud

Spooner en Cristallo als vanouds in GCT Monaco

Richard Spooner en Cristallo toonde zich gisteravond in de Global Champions Tour van Monaco in top vorm. Overtuigend bleef de combinatie als enige foutloos in de loodzware barrage, waar al twee manches aan vooraf gingen. De Britse William Funnell werd, net als laatst in Cannes, tweede.


Jeroen Dubbeldam zette met Utascha SFN (v. Lux) het beste Nederlandse resultaat neer en werd tiende. In de beide omlopen kreeg hij vier strafpunten.

Richard Spooner bleef echter met zijn Caretino-zoon tweemaal foutloos. Mede daardoor won Spooner voor de derde maal de Global Champions Tour in Monaco. In 2008 en 2009 eindigde hij ook al bovenaan en door gisteren te winnen is hij de eerste ruiter ooit die drie keer de Global Champions Tour op dezelfde locatie heeft gewonnen. Ook William Funnell met Billy Congo (v. Vechta) en Edwina Tops-Alexander met de voor ons beter als Vleut bekende Guccio (v. Quick Star) gingen tweemaal foutloos. In de barrage was het echter Spooner die aan het langste eind trok. In een tijd van 40,39 seconden reed hij een foutloze rit en won hij de eerste prijs van 94050 euro. Funnell was echter ruim zes seconden sneller. In 34,23 seconden kwam hij met zijn eigen Billy Congo over de finish, maar vier strafpunten verschenen jammerlijk op het scorebord. Bij Tops-Alexander ging de barrage even mis, waardoor ze in 44,24 seconden over de eindstreep ging met zeven strafpunten.

Klik hier voor de resultaten.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook