Ga naar hoofdinhoud

Dream of Heidelberg I gestorven

In het najaar van 2015 is de bij Rheinlander, Westfaler, Oldenburger en Hannover stamboek goedgekeurde hengst Dream of Heidelberg I op 24-jarige leeftijd gestorven. Drie van zijn zonen ontvingen een dekbrevet, waaronder voormalig kampioen van de Oldenburgse hengstenkeuring Dormello.

De hengst werd in 1991 door Ruud Wolters uit Posterholt gefokt uit de KWPN ster preferente prestatiemerrie Zoliante (v. Heidelberg). Zij stamt uit merrielijn NL 27 en werd in 1996 tot KWPN fokmerrie afdeling Limburg van het jaar gekroond. De vader van de voshengst was Grand Prix-hengst Donnerschlag (v. Donnerhall).

Sport- en fokkerijcarrière abrupt ten einde

Dream of Heidelberg I werd met Heike Müntzmeier in 1996 Zukunftchampion van alle Duitse hengsten uit het jaar 1991. In 1994 en 1995 was hij finalist van het Bundeschampionat in Warendorf. Onder de Belgische internationale dressuurruiter Philip Jorissen werd hij op Prix St. Georges-niveau uitgebracht. Nadat hij in 2002 naar Marlène Hödl in Wenen verhuisd was, kreeg hij ernstige koliek. Dream of Heidelberg kon zijn sport- en fokkerijcarrière niet vervolgen en ging met vervroegd pensioen.

Zoon bekroond tot kampioen Oldenburgse hengstenkeuring

Zijn drie zonen Dream of Love (mV. Pic Labionics), D’Amour (mV. Plaisir D’Amour) en Dormello (mV. Freiherr) werden goedgekeurd voor de fokkerij. Laatstgenoemde werd zelfs kampioen op de Oldenburgse hengstenkeuring. De drie hengsten verwekten zelf ook een aantal goedgekeurde zonen.

De volle broer van Dream of Heidelberg I, Dream of Heidelberg II, werd in de Grand Prix uitgebracht en laat twee goedgekeurde zonen na.

Bron: Persbericht / Wiki Bokt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.