Ga naar hoofdinhoud

Sjef Janssen: ‘Dramatisch, hier word je wel beetje ziek van’

Het nieuws van het wegvallen van Matthias Alexander Rath en Totilas uit het Duitse dressuurteam voor de Wereldruiterspelen is ingeslagen als een bom. Trainer Sjef Janssen: "Dramatisch. Eerst de Olympische Spelen, nu het WK. Hier word je wel een beetje ziek van."

Janssen gaf ook uitleg over de blessure: “Waarschijnlijk heeft ‘ie met een hoef zijn andere onderbeen geraakt. Dat geeft zo’n pijnlijke druk op het botvlies. Hij kon nauwelijks op zijn benen staan. Het kan een paar maanden duren, maar het kan ook zijn dat het met een paar weken opgelost is. Het WK is echter uitgesloten.”

Het volgende doel wordt waarschijnlijk het nieuwe wereldbekerseizoen. Volgens Janssen komt de weg naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro niet in gevaar.

Interview NOS met Sjef Janssen:

Bron: Horses / AD

15 reacties op “Sjef Janssen: ‘Dramatisch, hier word je wel beetje ziek van’

  • Heleen Cramer

    Ach, ach, ach.. wat een treurig nieuws. Voor de direct betrokkenen en voor de sport, want nu weten we straks nog niet wie nu echt de beste is. Gelukkig heeft Rath het in Aken heel goed gedaan met Totilas, zodat er nu geen zweem van een smoes over dit besluit hangt, zoals destijds wel rond hun afwezigheid in Londen.
    Dan koop je zo’n duur paard en dan lukt het toch niet…. Het is wel een troost voor ons, mindere goden met gewone paarden, je hoeft er dus niet jaloers op te zijn, op de mensen met het grote geld. Succes blijkt uiteindelijk niet te koop. En dát is wel een troost. In ieder geval voor ons, Kleine Lieden.

  • Ingrid

    Wat jammer, had me zo verheugd op een mooi optreden. De laatste wedstrijdbeelden waren prachtig en het was genieten om te zien hoe Totilas erbij liep. Hopelijk krijgen we dit paard toch nog een keer in zijn volle glorie te zien.

  • Malene

    Wat vreselijk voor hun! En wat verschrikkelijk jammer voor de mooie sport die we hadden kunnen verwaxhten nu werdt eigenlijk super spannend wie de beste drie zullen zijn… Idd zonde van dit speciale dier en voor zeikerds hier, dit hoeft echt niet matthias z n schuld te zijn t kan ook zijn dat dit dier al zoveel km op jinge leeftijd heeft gemaakt dat matthias nu de supe is van de slijtage! T kan ik zeg niet dat het zo is maar droevig om weer te moeten lezen dat t paard niet op een groot kampioenschap komt!

  • Johannes van Oene

    Geachte Mevrouw Ann Kathrin Linsenhoff, doe u zelf, Alex, het Duitse Paardeminnend publiek, het Nederlandse Paardeminnend Publiek en vooral en zeker de Totilas Liefhebbers een ontzettend groot plezier, waar u zelf ook tot in lengte van dagen plezier aan zult beleven als toenmalig eigenaresse van Totilas en VERKOOP DAT PAARD AAN Meneer Glock, zodat de enige ruiter die dit Paard weer terug op de rails kan krijgen, Totilas weer berijden kan en de echte Paardenliefhebbers weer met volle tuigen kunnen genieten en in extase kunnen raken van een Totilas di weer 120% gaat geven in de ring, maar daar is Edward wel voor nodig, want vanaf het eerste moment dat ik hoorde, van de verkoop en dat Alex Hem zou gaan rijden, heb ik geroepen dat dat het niet zou gaan worden en kijk nu, tranen schieten je in de ogen als je Totilas ziet lopen in de ring, dus Mevrouw Linsenhoff zet a.u.b. dat ego aan de kant en laat Totilas gereden worden door degene die het kan Edward Gal.

  • Grietje

    Ik denk dat Totilas echt niet door de Fam. Schuil en Edward is overvraagd, Hij heeft tot 6 jaar de tijd gekregen en volgens mij heeft Edward ook zuinig met hem gedaan. Dus dat is denk geen reden Malene!

  • Ko

    Heel jammer, T liep beter dan ooit, met een belofte naar nog meer.
    Meer als in meer dressuur en minder circuskunstjes.

  • Jikke

    Dat paard word nooit de oude! Het is weg gehaald bij Edward Gal. En zit nog in een periode dat aan alles moet wennen. Andere ruiter, andere stal etc. De band die hij met Edward had was sterk. Probeer dat band maar eens op te bouwen.

  • pff

    Ach ach ach. Sinds hij bij Sjef traint gaat het stukken beter. Maar die Rath heeft nog steeds geen klik met hem, vind ik. Arm paard.

  • van Hulst

    Heel veel medelijden met Totilas!!!! Verschrikkelijk wat hem allemaal overkomt.

  • Marianne

    Net het interview met Sjef beluisterd. Een ding vind ik vreemd. Tot aan de ring zie je deze toppers altijd volledig in de bandages, springschoenen, noem maar op om de benen maar te beschermen. Nu heeft Totilas met het ene been het andere geraakt tijdens een training ? Mij bekruipt langzaam het gevoel dat dit boven intelligente dier gewoon kei ongelukkig is daar en simpelweg niet goed in zijn vel zit.

  • cynthia

    Totilas moet gewoon terug naar edward dat dier is niet gelukkig nu en de combi met mathhias is ook niet optimaal

  • fan arien

    Totilas hoort bij Edward niets is anders dan de waarheid,het zal nooit zijn mooie verschijning op deze weg terug laten zien, het zullen altijd diepe dalen zijn, hoezeer je dan ook een enkele keer succes hebt, het geheim heeft Edward Gall en niemand anders.

  • Lylith

    Er wordt nog steeds gesteld dat Totilas bij Gal beter af zou zijn. Ik denk dat dit onzinnig is. Gal heeft compleet afstand genomen en traint nu ook onder een ander systeem dan toendertijd met Totilas. De hengst is nu 14 jaar oud en heeft aangetoond wel over het talent, maar niet over de fysieke en/of mentale hardheid te beschikken om langdurig gezond te kunnen presteren in de loodzware dressuurtop. Gun dat paard een goed pensioen in een fijne wei met soortgenoten om hem heen. Ik gun het hem in ieder geval. En nee, het terugtrekken van een duidelijk ongelukkig paard uit de dressuur is geen verlies. Voor het paard is het winst en dát zou het belangrijkste moeten zijn.

  • Agnes van den Broek

    Ik vraag mij af of het niet met de trainings wijze te maken heeft,de reflexen van de passage en piaffe wordt vaak met bambu stokken “geholpen” heb het zelf jaren geleden daar met ledeogen gezien!

  • saskia

    Gewoon domme pech!! Wie zegt dat T dit niet had kunnen oplopen bij Gal?? Ik vraag me af of Gal em nog wel zou willen rijden.. ik kan me voorstellen gezien het verwachtingspatroon dat aan Rath werd/wordt gesteld het toch een stuk minder aantrekkelijk is om er weer op te gaan zitten..Ook wij nederlanders zouden het niet kunnen verkroppen als de resultaten een stuk minder zouden zijn..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.