Ga naar hoofdinhoud

Update – Meer arrestaties na film vrouw op shetlander

Nadat de politie woensdagavond een 57-jarige inwoner van Alkmaar heeft aangehouden voor betrokkenheid bij het maken van een video waarin een shetlander wordt mishandeld,  zijn donderdag nog twee personen aangehouden. Het gaat om een man van 57 en een vrouw van 58 uit Lochem. Het tweetal heeft zich zelf op het politiebureau gemeld.

Woensdag verscheen op internet een filmpje van een forse vrouw op een kleine shetlander. Twee mannen filmden het gebeuren. Er is inmiddels een tweede filmpje op internet verschenen, waarop eveneens een volwassen vrouw op een kleine shetlander zit. Dit tweede filmpje zou van hetzelfde bedrijf afkomstig zijn. De site van dit bedrijf is sinds woensdagmiddag offline.

Volgens Hart van Nederland is de man die gisteren werd aangehouden de eigenaar van het bedrijf dat op internet erotisch getinte filmpjes van vrouwen met pony’s plaatst. Het filmpje dat voor ophef zorgde zou al negen jaar oud zijn. Nog voor zijn arrestatie had de man aan Hart van Nederland laten weten dat hij ernstig bedreigd werd. De politie sluit niet uit dat er nog meer mensen zullen worden aangehouden.

Woensdag stelde de Partij voor de Dieren kamervragen aan staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken. Marianne Thieme wilde weten of Dijksma op de hoogte is van de mishandeling van de pony’s. Daarnaast wilde zij weten of het toezicht op dierenmishandeling wordt verscherpt en of er wordt ingegrepen.

Bron: Horses / Telegraaf / Hart van Nederland / AD

9 reacties op “Update – Meer arrestaties na film vrouw op shetlander

 • pien wanrooij

  Ik hoop dat ze heel streng gestraft gaan worden voor deze zieke praktijken.
  niet normaal wat sommige mensen met dieren doen om aan hun sexuele gerief te komen ik zou zeggen pieterbaancentrum en vandaaruit plaatsing in psychiatrische kliniek.

 • jos wouters

  Niet zeuren en gelijk een goeie straf die ze nooit meer vergeten,deze mensen zijn ziek in het hoofd.En de filmers hetzelfde .De ergste straf is niet genoeg voor dit soort mensen.
  Deze zijn geen leven waardig .

 • Miranda Jansen

  Ik zeg: lang leve de social media.

 • tineke van vulpen

  Zulke filmpjes zijn te walgelijk voor woorden. Maar ben benieuwd of er in dit land een goede wet bestaat om zulke gasten aan te pakken. Partij voor de Dieren, laat nu eens wat van je horen! want je hebt het bewijs van zware dieren mishandeling op een presenteer blad aangereikt gekregen. Zorg er dan ook eens voor dat zulke “mensen” er niet met een of ander zullig taak strafje van af komen.

 • bongaerts marleen

  het is gewoon verschrikkelijk wat zoveel dieren lijdzaam moeten ondergaan ik vind dat hier dringend iets aan gedaan moet worden en er een dierenpolitie moet opgericht worden in elk land zodat de dieren (eender welk dier ) geholpen kunnen worden, dit is walgelijk ziekelijk en pervers wat deze mensen hebben gedaan en eerlijk de mooiste straf zou nu zijn eens een nijlpaard op hunne rug te laten zitten en liefst 24 uur dan zullen ze daar nooit meer aan toe komen, als dit filmpje al 9 jaar oud zou zijn hoeveel slachtoffers hebben zij dan nog gemaakt al die tijd ?? ik ben er gewoon ziek van als je daar nog maar 1 min bij stil staat

 • ineke bunink

  één van de “dames” schijnt sgw te rijden tegenwoordig. Ik zou zeggen : Levenslange schorsing zou op zijn plaats zijn.

 • Barbara Lancel

  lang leve de sociale media. Mede door het plaatsen op FB zijn deze zieke mislukkelingen gepakt.
  Wil je andere seks dan anders gebruik daar dan een mede zot voor en geen dieren. Of laat eens een goeie hengst type (Clydesdale of zo) op zo`n figuur springen kijken of ze t dan nog zo leuk vinden.

 • De Vos Liliane

  waarschijnlijk is er daar iets mis in hun hoofd
  hopende dat ze streng gestraft worden

 • GJ Hasperhoven

  Wat bezielt een gezond denkend mens om te denken dat dit acceptabel is ! Hopend op een forse straf ! GJ Hasperhoven dierenarts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.