Ga naar hoofdinhoud

Britse topruiters steunen Midlands Air Ambulance

Carl Hester
Foto Lonneke Ruesink
Nick Skelton, Carl Hester en Lee Pearson zijn aangeduid als ambassadeurs voor de Midlands Air Ambulance, een Britse organisatie die per helikopter vervoer naar ziekenhuizen voorziet. De drie ruiters, die elk olympisch goud in Londen behaalden, zullen de organisatie steunen door het inzamelen van geld en het vragen van meer aandacht voor het werk van Midlands Air Ambulance.

Het goede doel ligt nauw aan het hart van de drie ruiters. Springruiter Nick Skelton brak zijn nek tijdens een wedstrijd in 2000 door een val. Zijn verwondingen waren zo ernstig dat de hulpdiensten van de Air Ambulance het beste van zichzelf moesten geven om Skelton een kans op herstel te geven. Skelton zelf zei hierover: “Zonder die snelle noodhulp die mij werd toegediend op die ongelukkige dag, betwijfel ik of ik zonder enige vorm van verlamming had kunnen herstellen.”

Paralympisch ruiter Lee Pearson werd ook eens naar het ziekenhuis getransporteerd door de Midlands Air Ambulance. Hij viel van zijn paard op zijn thuisbasis in het afgelegen Staffordshire.
“De Midlands Air Ambulance verricht geweldig werk voor de samenleving door het redden van levens. Ze zijn afhankelijk van publieke donaties. Ik wil mensen aanzetten tot het bezoeken van de website zodat ze meer te weten kunnen komen over de organisatie en over hoe ze een donatie kunnen maken.”

Ook Carl Hester, wiens dressuurstal gelegen is in Gloucestershire, verkondigde ook zijn steun. “In de omgang met paarden is er altijd een risico op gevaar en serieuze verwondingen. De snelheid van de Air Ambulance is een cruciale service die echt het verschil tussen leven en dood kan betekenen.”

Cijfers van de Midlands Air Ambulance tonen aan dat er voor ruiters meer oproepen zijn dan voor alle andere sporten samen. De organisatie ontvangt maandelijks zo’n vijftien oproepen van ernstig gewonde ruiters. Vorig jaar assisteerde Midlands Air Ambulance 158 gevallen van verwondingen door de omgang met paarden.

Als een patiënt het ziekenhuis binnen het uur bereikt, stijgen zijn of haar overlevingskansen drastisch. De maximale vliegtijd van eender waar in het gebied dat de Air Ambulance beslaat is 15 minuten.

Bron: Horses/Horseandhound.co.uk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

'Ik ben veel onderweg. Door Horses Premium ben ik elke minuut van de dag op de hoogte van alles wat er speelt.' Rob Ehrens
Ontdek jouw voordelen!