Ga naar hoofdinhoud

Deze week… Circus KWPN brengt verschillende kwaliteiten boven

Het is niet meer het complete paard waar fokkers op moeten letten, maar de specifieke kwaliteiten die een hengst bezit. Dat is het belangrijkste advies van de KWPN-hengstenkeuringscommissies na het voorjaarsverrichtingsonderzoek waarbij uiteindelijk in totaal negen dressuurhengsten en zestien springhengsten in het stamboek werden ingeschreven.

Uitgebreid verslag van het verrichtingsonderzoek is te lezen in de Paardenkrant-Horses.nl die donderdag op de mat valt en nu al online via Horses.nl beschikbaar is. Hieronder een impressie van de inhoud van De Paardenkrant van deze week.

Adelinde: ‘Er zit nog zó veel rek in Aqiedo’

Met zowel nieuwkomer Aqiedo als routinier Jerich Parzival N.O.P. was het Adelinde Cornelissen die de Nederlandse kar trok in de Grand Prix-rubrieken op het CDI in het Franse Compiègne. Met 75,40% werd ze derde met Parzival in de CDI5 en Aqiedo bezette de vierde en tweede plek in de CDI3 met scores tegen de 72%. En volgens Cornelissen zit Aqiedo nog lang niet aan zijn top. Ook de jeugd boekte veel overwinningen: Daphne van Peperstraten won drie proeven bij de pony’s, Mercedes Verwey twee bij de junioren en Jasmien de Koeyer Sloot haar young rider-Kür winnend af.

Jasmien de Koeyer en Esperanza gooien hoge ogen

De pas zevenjarige Desperados-dochter Esperanza en haar amazone Jasmien de Koeyer gooiden dit weekend hoge ogen in de young rider-rubrieken op het CDI in het Franse Compiègne. Van de achtste plaats in de Landenproef klommen ze op naar de tweede positie in de Individuele proef en de Kür werd zelfs gewonnen. “Eigenlijk was deze wedstrijd bedoeld als trainingsrondje. Ik sta er nog steeds van te kijken dat het zo goed is gegaan”, vertelt De Koeyer nog wat verbluft.

Zoï Snels over de mooiste baan van de wereld

Zoï Snels liep als vijftienjarige scholier stage bij Team Nijhof en keerde drie jaar geleden terug naar het Gelderse Geesteren om stalruiter te worden op de sportstal van de hengstenhouderijfamilie. Sindsdien zijn er maar weinig rubrieken voor jonge paarden waar zijn naam niet bovenin de uitslag staat. Ook op Jumping Schröder Tubbergen schreef Snels de BWG-Competitie voor vierjarige springtalenten op zijn naam. Geen toeval. “Ik probeer naar een paard toe te groeien, en ben van maandag tot en met zondag met de paarden bezig”, legt de 22-jarige van oorsprong Brabander uit.

Tuigpaardhengst Eebert weer de beste van zijn jaargang

Alleen maar top drie-klasseringen behaalde Robbie van Dijk uit Odiliapeel op de 25e Dag van het Aangespannen Paard, zaterdag in Utrecht. Bij het kampioenschap voor zevenjarige tuigpaarden stond er het meest voor deze rijder op het spel.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook