Schikking van 35000 pond voor ongeluk tijdens cross-country clinic - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Schikking van 35000 pond voor ongeluk tijdens cross-country clinic

Foto Lonneke Ruesink
De amazone wiens paard zijn nek brak tijdens een clinic van Lucinda Green kreeg een schikking van £35000. Rachel Wallace nam met haar paard Chester deel aan de clinic op 21 februari 2008. Mevrouw Wallace verklaart dat Lucinda haar een sprong liet maken vanaf de verkeerde kant van de hindernis. Ze sloegen over de kop en haar paard brak zijn nek.

Chester is inmiddels hersteld en heeft afgelopen seizoen deelgenomen op Novice niveau met een andere ruiter. Wallace kreeg de schikking afgelopen september uitbetaald.

“We hebben het hek eenmaal gesprongen, maar dat voelde niet goed” aldus Rachel Wallace: “ik probeerde beter aan te rijden, maar dat ging fout. Chester probeerde door de bovenlaag van de heg te springen, want die zag eruit als een normale 1.20m heg, maar aan de andere kant zat een balk.”

Lucinda zei hierover: “Dit is de eerste keer in 25 jaar dat iemand me voor de rechter wil slepen. Als je 1500 mensen traint per jaar, dan valt er wel eens iemand af en op den duur klaagt iemand je aan.” Ze voegde nog toe dat het hek weliswaar de rood witte schijven aan de andere kant had, maar dat de sprong goed van twee kanten genomen kon worden.

Bron: Horses/ Horse and Hound

 

 

2 reacties op “Schikking van 35000 pond voor ongeluk tijdens cross-country clinic

 • Lyanca Engelbarts

  Ook al zegt mijn trainer: spring deze hindernis..
  Dan is het altijd nog aan je zelf of je het wel of niet doet.
  Dat je paard er uit eindelijk aan overlijd is natuurlijk hartstikke sneu…
  Maar wel je “eigen” fout en niet die van de trainer.
  Die zorgt er toch niet met opzet voor?

 • Reggy

  @ Lyanca,

  Volgens het bericht is het paard niet overleden en zelfs weer helemaal hersteld.
  Daarom lijkt me het bedrag van 35.000 pond ook absurd hoog, temeer daar je inderdaad nog altijd zelf beslist of je wel of niet over een hindernis springt. Als dit soort rechtszaken orde van de dag worden, dan ben ik bang dag er nog maar weinig mensen les willen geven! Paardrijden staat nog altijd gelijk aan risico. Een risico dat je neemt als je erop gaat zitten. En de eventing sport brengt nog meer risico met zich mee. Ik durf het niet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook