Ga naar hoofdinhoud

Platinum Stables: ‘Executieveiling gaat niet door’

Update

Eerder vandaag meldde het Brabants Dagblad dat een schuldeiser executoriaal beslag heeft laten leggen op het miljoenenbedrijf Platinum Stables in Riel. Ben Brouwer van Platinum-beheerder Stal Brouwer laat op gezag van eigenaar Titan Wilaras weten dat de executieveiling van een deel van het bedrijf niet doorgaat. "Wilaras is hier willens en wetens niet over geïnformeerd om hem bij verstek veroordeeld te krijgen. Kennelijk hebben sommige mensen de behoefte om Platinum Stables in diskrediet te brengen."

Volgens Brouwer vormt een conflict met het Tilburgse accountantskantoor Joore de achtergrond van dit juridische steekspel. “Joore heeft in 2013 en 2014 BTW-bedragen uit Duitsland niet teruggevorderd, waartoe Wilaras wel opdracht had gegeven. Het gaat alleen al over 2013 om 160.000 euro, de totale schade die Wilaras lijdt is zo’n drie ton. Maar Joore heeft wel een hoge factuur gestuurd, die door Wilaras wordt betwist.”

Uiteindelijk zou het bedrag dat door de executieveiling opgebracht moet worden slechts 13.000 euro zijn. “Ten opzichte van het totale financiële belang is dat een klein bedrag, dus is het disproportioneel om daar zo’n toestand van te maken”, aldus Brouwer. “Joore heeft gewoon geen prestatie, geen werk geleverd. Wij dachten dat één en ander geregeld was en dat er nu rust in de tent was. Maar op een slinkse manier is nu dit executoriale beslag gelegd, zonder Wilaras ergens in te kennen. Ook zijn advocaat Schyns uit Utrecht, die in deze zaak voor Wilaras optreedt, is hier opzettelijk buiten gehouden.”

Volgens Brouwer spant Wilaras nu op zijn beurt een kort geding aan tegen Joore Accountants. “Joore weigert medewerking te verlenen om deze zaak op te lossen. De rechter moet inhoudelijk naar dit dossier kunnen kijken. Dan ziet hij dat Wilaras een grote schadepost heeft door toedoen van Joore.”

Het zijn niet de eerste zakelijke conflicten die boven komen drijven rond Platinum Stables. Nog voordat het bedrijf goed en wel werd geopend, begin 2015, klaagden ondernemers over rekeningen die niet of maar deels worden betaald.

In de zaterdageditie van het Brabants Dagblad is een achtergrondartikel te lezen over de problemen rondom Platinum Stables.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl / Brabants Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook