Ga naar hoofdinhoud

Weer paarden met EIA-besmetting in Duitsland

In de plaats Engen in Landkreis Konstanz, aan de Zwitserse grens in Duitsland, zijn bij twee paarden besmetting met Equine Infectieuze Anemie (EIA) vastgesteld. Sinds begin juni moesten al zestien paarden worden geëuthanaseerd vanwege besmetting met het virus. Een keer werd een besmet paard in Nederland gevonden, een keer in Zwitserland en de andere paarden stonden allemaal in Duitsland.

De twee paarden in Engen waarbij het virus is vastgesteld zijn recreatiepaarden en of die paarden in contact hebben gestaan met de polopaarden die eerder in Duitsland zijn geëuthanaseerd wegens de besmetting is niet bekend. Men gaat er voorlopig van uit dat deze paarden zijn besmet via insecten.

Tot nu betrof het alleen Polo-paarden waarbij de EIA besmetting was vastgesteld. Men vermoed dat het virus met de geïmporteerde paarden uit Argentinië naar Europa is gekomen, maar direct bewijs is hier niet voor.

Een week geleden heeft het internationale dressuur- en springconcours CHI Donaueschingen, dat wordt georganiseerd op het terrein van  de poloclub van Donaueschingen, de polowedstrijd geannuleerd in verband met EIA. Het zou dit jaar voor de zesde keer zijn dat de polowedstrijd op het CHI werd gehouden.

Lees hier alle berichten over de EIA-besmettingen van de afgelopen weken

Bron St.Georg

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook