Ga naar hoofdinhoud

Bachmann Andersen: ‘Zack is mijn special boy’

Daniel Bachmann Andersen met Blue Hors Zack Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Deen Daniel Bachmann Andersen stuurde voormalig KWPN keuringskampioen Blue Hors Zack (v. Rousseau) vandaag naar een PR van 78,665% in de Grand Prix op het EK in Rotterdam. De Deen is meer dan tevreden: "Dit is momenteel het beste wat we hadden kunnen doen, dit is momenteel zijn top. Ik ben blij dat we onze beste proeven tijdens de wereldbekerfinale en hier op het EK hebben kunnen laten zien. Hij wordt nog steeds losser en lichter aan de hulpen."

Blue Hors Zack is een hengst die het op beide terreinen doet: in sport én fokkerij. De door Bas Wilschut gefokte bruine maakte begin augustus een verpletterende indruk met zijn nafok op de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden. Dat heeft te maken met de kwaliteit, maar misschien nog wel meer met de instelling van zijn nakomelingen. Met Zacks kun je proeven rijden. Ze willen werken en doen ‘het’ als het moet. Dat is ook wat Zack zelf doet, volgens Bachmann Andersen. “Hij heeft een extreem goed karakter, hij is mijn ‘special boy’. Helemaal omdat hij blind is aan 1 oog moet hij mij volledig vertrouwen, en dat doet hij. Hij zou niemand anders vertrouwen. Hij is tegelijk heel scherp en heel cool, dat is denk ik zeldzaam.”

‘Veel dressuurruiters willen te veel controle’

“Hij is alle dagen hier in Rotterdam al heel fit, het losrijden voelde al goed en in de ring deed hij het”, vertelt de Bachmann Andersen die vooral een verpletterende indruk maakte in de galoponderdelen. Dat terwijl de wissels nog de mist ingingen op het voorterrein. “Tijdens het losrijden maakte hij fouten in de series, maar daar maak ik me geen zorgen om. Je moet een paard fouten laten maken, dat heb ik van springruiters geleerd. Veel dressuurruiters willen alles te perfect, te veel controle. Vertrouw je paard genoeg om hem een keer een foutje te laten maken.”

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.