Ga naar hoofdinhoud

Charlotte Fry: ‘80% zit er zeker in met Everdale’

Update uitslagen
Charlotte Fry met Everdale © DigiShots

Op de subtopwedstrijd bij Het Keelven in Someren noteerde Charlotte Fry vrijdagmorgen de hoogste score in de gecombineerde Zware Tour-rubriek. Er stonden verschillende bekende namen op de startlijst, maar die wist ze met de KWPN-hengst Everdale (v. Lord Leatherdale) allemaal ruim achter zich te laten.

De U25-proef van Fry en Everdale was goed voor een score van maar liefst 75,38%, een persoonlijk record voor de combinatie op dit niveau.
“Hij ging ook echt geweldig en voelde zo goed aan”, reageert Fry enthousiast. “Eigenlijk waren er geen mindere punten in de proef. We kregen verschillende achten, onder andere voor de piaffe, passage en de series.”

Gaaf

Op de vraag of er nog steeds rek in de score zit antwoordt ze gedreven: “Everdale is zeker een paard dat over de 80% kan scoren. Hij is zo gaaf en houdt er echt van om de ring in te gaan. Hij heeft een super goed karakter en heel veel kwaliteit. Ik ben nu 22 jaar dus ik mag nog even bij de U25 starten. Ik weet zeker dat we die 80% gaan halen.”

Fry won ook nog proef 37 van het ZZ-Zwaar. Met For Your Eyes Only (v. Lord Leatherdale) noteerde ze hier 69,07%

Bastings

De hoogste score in de Grand Prix was voor Remy Bastings. Met Dior S (v. Spielberg) kwam hij uit op 67,17%.
Nel Rensen-Gijsen noteerde hierin met Dodi (v. Zidane) de tweede score met 66,20%.
In de tweede proef van het ZZ-Zwaar was het oranje lint voor Julia Bouthoorn. Met Boy Bentley (v. Johnson) noteerde ze 63,57%. In de eerste proef was de combinatie derde met 63,50%, achter Sophie Kuijken en Cassius (v. Vivaldi), die 67,71% bij elkaar reed.

Twee keer Welten

In de Lichte Tour was Wenda Welten oppermachtig en won zowel de Prix St. Georges als de Intermédiaire I met hoge scores. Met Firefly (v. Wynton) noteerde ze in de Prix St. Georges 72,13% en in de Inter I 71,62%.
In de Prix St. Georges reed Franka Loos ook heel sterk met George Clooney (v. De Niro) en werd tweede met 71,54%.
Zinzi Aegten werd tweede in de Inter I. Met de Gribaldi-nakomeling Black Diamond behaalde ze 65,51%.

Bekijk hier de volledige uitslagen.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook