Ga naar hoofdinhoud

Edward Gal: ‘Aan ’t eind waren we allebei een beetje van: poeh…’

Edward Gal met Glock's Zonik Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

"Naar de omstandigheden voelde het toch goed aan", zegt Edward Gal als hij met dik 77 procent de ring uit is gekomen. Edward doelt op de vochtige, drukkende hitte, waarin de paarden in Tryon nu al een week worden getraind.

En dan met een met een verwijzing naar zijn super-Grand Prix in de stromende regen op het NK: “Ja, Zonik vindt een lekkere bui regen nou eenmaal fijner, zoals we allemaal weten. Maar ik merk nu wel dat hij het steeds beter volhoudt. Alleen aan het eind was hij een beetje van: poeh… En ik zelf eerlijk gezegd ook.”

Alles geven

Edward Gal en Glock’s Zonik hoefden als laatste Nederlandse combinatie geen medaille te redden, die hoop was door de overmacht van de concurrentie uit Duitsland, Amerika, Groot-Brittannië en Zweden al vervlogen. “Maar dat er dan minder druk op staat maakt mij niet uit. Ik wilde hoe dan ook alles geven. Je vliegt niet naar Amerika om dan te denken: laat ik maar half gaan rijden want er is geen druk meer. Ik wil gewoon top rijden. Ik wilde ook individueel goed presteren, die punten neem je ook weer mee. Dus ik heb echt wel m’n best gedaan.”

Twee dagen top

“We hebben vandaag vol ons best gedaan en morgen is er geen rustdag. We moeten in de Special gelijk weer aan de bak. Zonik is nog best jong, dit is zijn eerste internationale kampioenschap. Hij gaat het steeds makkelijker doen. Maar hij moet nu twee dagen achter elkaar top presteren. We zullen het zien.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook