Ga naar hoofdinhoud

Rachelle Buining verzekerd van finaleplek Dressuurcompetitie Vlagtwedde

Rachelle Buining met Rythm and Blues Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl

Afgelopen vrijdag werd de tweede selectie van de competitie verreden en ook ditmaal wist Rachelle Buining in zowel het ZZ-Zwaar als in de Lichte Tour bovenaan te eindigden. Hiermee is ze met haar beide paarden reeds verzekerd van een finaleplek in de competitie aangezien de beste twee van de drie resultaten tellen.

Met Wondergirl (v. Farrington) was Rachelle Buining met 66,43% de sterkste deelneemster in het ZZ-Zwaar, gevolgd door Linda Kouwenhoven met Aragorn’s Figo (v. French Kiss). Kouwenhoven eindigde de vorige selectie ook al op een tweede plek achter en daarmee zijn beide amazones reeds verzekerd van een finaleplek op de Showavond Kür op muziek op 24 november. Derde werd nu Simone Terpstra met Dionne ST (v. San Remo) met 63,43%.

Met het familiepaard Rhytm And Blues (v. Welt Hit II), gefokt en eerder ook uitgebracht door Buinings moeder, eindigde Buining vrijdag met 66,84% bovenaan in de Lichte Tour en daarmee heeft ze reeds twee van de drie selectiewedstrijden gewonnen en dus verzekerd van een finaleplek. Tweede werd nu Annet Veen met Don Umbro (v. Lancet) en de derde plek was voor Grieteke Oldenburger en haar Fysio Hippique Flabbergasted SVN.

In de Grand Prix streden net als de vorige keer twee amazones om de koppositie en wederom trok Saskia Knol met SCG’s Cynosa aan het langste eind (65,98%) en moest Cecile Smit met Bolero genoegen nemen met een tweede plek met 60,49%. 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook