Ga naar hoofdinhoud

Totilas-zoon wint met overmacht Frans kampioenschap zevenjarigen

Gotilas du Feuillard met Corentin Pottier - Foto: Jessica Pijlman
Gotilas du Feuillard (Totilas x Ferro) was op het Frans kampioenschap met afstand de beste bij de zevenjarige dressuurpaarden. Corentin Pottier reed de KWPN-ruin in beide proeven naar een royale overwinning. Daarmee won het fokproduct van Unlimited Stables uit Lunteren met overmacht de titel.

In het eerste onderdeel stuurde Corentin Pottier zijn Gotilas du Feuillard naar 78,559%. In het tweede onderdeel kwam de score uit op 78,717%. Met een gemiddelde van 78,638% bleef de combinatie bijna vijf procent voor op de concurrentie. Pottier en Gotilas namen afgelopen zomer ook deel aan het WK voor jonge dressuurpaarden in Ermelo. Daar werden ze zevende in de kwalificatie (77,120%) en twaalfde in de finale (73,515%).

Zilver voor Oldenburger-hengst Diamondgio

Na een derde (72,779%) en een tweede plaats (74,600%) en een gemiddelde eindscore 73,689% was het zilver was voor de goedkeurde Oldenburger-hengst Diamondgio LTH Dressvalue (Diamo Gold x Pik Noir) en Lena Thouvenin. Ook deze combinatie nam eerder deel aan het WK in Ermelo. Zowel bij de vijf- als bij de zesjarigen drongen ze toen niet door tot de finale.

Dancier-zoon krijgt brons

Het brons werd omgehangen bij de Hannoveraanse ruin Denver (Dancier x Carismo), voorgesteld door Alix van den Berghe. Na een tweede (73,305%) en derde plek (73,796%) kwam de gemiddelde score uit op 73,551%.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.