Ga naar hoofdinhoud

Zanotelli naar overwinning in uitgdunde barrage

Michael Greeve, hier met Turbo Z Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Marlon Modolo Zanotelli schreef zojuist op overtuigende wijze de kwalificatie voor de Grote Prijs op CSI Twente. Van de tien ruiters die zich kwalificeerde voor de barrage lieten maar liefst vier verstek gaan om hun paard te sparen. Michael Greeve, die onlangs nog CSI Eindhoven won, was nu de beste Nederlander.

Greeve opende de barrage met Turbo Z (v. Thunder van de Zuuthoeve). Ondanks de grote galopsprongen en het goede rime van de tienjarige hengst was al snel duidelijk dat de eindtijd van 41,44 seconden niet de winnende tijd zou worden.

Met gemak

Dat bewees de Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli met de Vingino-dochter J-Figyelem. Het duo zette als tweede starter meteen de winnende tijd neer van 36,72 seconden.

Spannend tot het laatst

De laatste starter Gianni Govoni deed  met Antonio (v. Oklund) nog een knappe poging om de tijd van Zanotelli te verbeteren. Uiteindelijk kwam de Italiaan die in 2003 die Grote Prijs van Twente won niet verder dan 37,94 seconden. Dit was goed voor een tweede plaats.

Pech en verstek

Gerco Schröder behaalde ook de barrage met Davino Q, maar kreeg onderweg een springfout. Ook een barragekwalificatie was er voor Kevin Jochems met Cristello, maar hij besloot verstek te laten gaan net als Christopher Frazer, Bart Clarys en Billy Twomey.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook