Ga naar hoofdinhoud

18 halve finaletickets in Limburg, Ha Jazz Pavo-topper

Gerrel Vink met Jheronimus (v. Dream Boy) - Foto: Paardenkrant-Horses.nl
Aan de aantallen ligt het niet in Limburg: maar liefst 18 vier- vijf- en zesjarige dressuurpaarden verdienden vandaag in Kronenburg een ticket voor de halve finale van de Pavo Cup. Bij de vier- en vijfjarigen zaten er qua punten geen echte uitschieters bij. Bij de zesjarigen was die er wel: de door G.J. Kappert gefokte Ha Jazz (Jazz x Sandro Hit) kwam met Romy Bemelmans op 85 punten uit. 

Een topscore voor de zesjarige Jazz-ruin dus, al waren er nog meer toppers bij de zesjarigen. De door familie Schiepers uit Maaseik gefokte Hiniesta (Sir Fashion x Trento B) kwam met Kirsten Beckers op 84 punten uit en 83 punten waren er voor Hilton de l’Esprit VLS (Johnson x Sandro Hit) met Johannes Rühl. Opvallend: alledrie de toppers voeren het bloed van Sandro Hit.

Hennessy

In deze Pavo-voorselectie verscheen ook de KWPN-verrichtingskampioen Hennessy (De Niro x Jazz). Met Remy Bastings liep de hengst naar 77 punten. Goed voor een 5e plaats en een ticket voor Ermelo.

Desperado

Bij de vierjarigen én bij de vijfjarigen was 80 punten de hoogste score die vergeven werd, twee keer was die voor een zoon van Desperado. Bij de vierjarigen was die score er zowel voor Jaccardo (Desperado x Jazz, fokker M. Tijssen uit Lienden) met Saskia van Es en Jheronimus (Dream Boy x Jazz, fokker W.P.S. van Weert uit Beesd) met Gerrel Vink. Bij de vijfjarigen waren de 80 punten van Arie Hamoen voor de door Robbie en Chantal van Dijk gefokte Ilas (Desperado x Valdez) met Hanneke Ariëns.

18 door

In elke leeftijdscategorie mochten zes paarden door. Een totaal dus van 18 vanuit Limburg.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook