Ga naar hoofdinhoud

80 exterieurpunten voor Esperanza en Kaygo

Jasmien de Koeyer met Esperanza. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In het Zuid-Hollandse Oud-Beijerland werd op de locatie van Tim Coomans een extra stamboekkeuring gehouden. Zes dressuurpaarden werden ster verklaard. Daaronder het Grand Prix U25-paard van Jasmien de Koeyer Esperanza (v. Desperados) en Kaygo (v. Apache) met 80 punten voor exterieur.

Dirk Reijne beoordeelde samen met Floor Dröge acht dressuurmerries en één ruin, waarvan er zes het sterpredicaat behaalden. Kaygo (uit Usha van Gribaldi, fokker mw. A. Blitterswijk-van Es uit Nieuwland) kreeg 80 punten voor zowel exterieur als beweging.

Apache-zoon

“Deze zoon van Apache is goed ontwikkeld en heeft veel rasuitstraling. Hij staat goed in het rechthoeksmodel, heeft een correct fundament en een mooi front. Dit front viel ook op in de beweging, Kaygo galoppeert lichtvoetig, met een goede ruimte en ruim voldoende balans. De stap en draf hebben ruim voldoende ruimte en activiteit waarbij er nog een fractie meer schoudervrijheid kan blijven”, aldus de inspecteur.

Esperanza

De Desperados-dochter Emmelie (reg. A sport-dres uit Wensie van Krack C, fokker W. den Besten uit Oldebroek) loopt onder haar sportnaam Esperanza succesvol Grand Prix U25 met haar amazone Jasmien de Koeyer en werd met 80 punten voor haar exterieur ster verklaard. “Het is een hele charmante merrie die misschien nog een fractie langgelijnder zou mogen zijn maar die beschikt over veel uitstraling, een mooie schoft-schouderpartij en een correct fundament.”

Uitslag

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook