Ga naar hoofdinhoud

85,5 punt voor Charmeur-dochter Ghanaica

Charmeur en Madeleine Witte-Vrees. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Met louter cijfers van 8,5 en een 9 was de Charmeur-dochter Ghanaica het beste paard op de IBOP in Lisse. Zij slaagde voor de verrichtingsproef met een totaal van 85,5 punten. In totaal kwamen 21 paarden onder ogen van de juryleden Dirk Reijne en Toine Hoefs, twaalf paarden slaagden voor de IBOP.


Topscorer Ghanaica (v. Charmeur) maakte een goede indruk op de jury. Reijne: “Ghanaica is een merrie met heel veel ‘go’. Ze heeft veel ruimte in de bewegingen en toont veel gedragenheid waarbij ze een heel sterk achterbeengebruik laat zien. Daarnaast laat ze zich heel fijn bewerken en liep een evenwichtige proef.” Ghanaica, uit de stam van de KWPN-hengst United (v. Krack C), kreeg een 9 voor de stap en voor de alle andere onderdelen een 8,5.

Dochters van Desperado

De charmante merrie Iniesta B kreeg 82,5 punt. Zij is een dochter van Desperado uit de preferente Elite-merrie Wiona B. De jury gaf een 8,5 voor haar draf die veel techniek toonde. Het zelfde cijfer kreeg de bloedmerrie voor houding en balans en voor haar aanleg als dressuurpaard. Moeder Wiona B (v. San Remo) was in het verleden succesvol in de klasse ZZ-Zwaar. Inmiddels is van haar een drietal veulens verkocht via de veulenveiling in Borculo. Haar zoon Checkpoint (v. Vivaldi) werd aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en is uitgebracht in de Prix St. George.

Iniesta’s halfzus Ibola uit de keur preferente merrie Pabola (v. Ferro) liet 81 punten noteren. Over haar zei de jury: “Dit is een hele evenwichtige merrie die veel macht toont in haar drie basisgangen.”

Dreamboy

De Dreamboy-dochter Izzy (uit Variety van Don Primaire) liep naar 80 punten. Reijne: “De merrie, die ook op het NMK is geweest, begon wat gespannen maar dat verbeterde sterk gedurende de proef. Ze heeft een goede techniek van draven.” Voor haar mooie houding en balans maar ook voor haar souplesse in beweging kreeg Izzy een 8,5. Moeder Variety is een halfzus van het Grand Prix-paard Wild Dancer (v. Florett As) die door de Amerikaanse Kathy Priest op het hoogste niveau wordt uitgebracht.

Bron KWPN/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.