Ga naar hoofdinhoud

Dochters van Grand Slam VDL en Glock’s Toto jr overtuigen in EPTM

Grand Slam VDL Foto: Jacquelien van Tartwijk

Twee EPTM-merries legden vrijdag op het KWPN-centrum hun examen af. Zowel de springmerrie Lea's Pleasure F (Grand Slam VDL x Great Pleasure), als de dressuurmerrie Ma Chère Murona (GLOCK's Toto Jr. x Johnson TN) wisten te overtuigen met respectievelijk 85 en 82,5 punten. 

Grand Slam VDL-dochter Lea’s Pleasure F (uit Simmy’s Pleasure F elite sport-spr D-OC van Great Pleasure) van fokkers J. Brinkman en R. Koopman uit Hantumhuizen was al voorlopig keur voordat ze aan de tweeweekse test begon en had het D-OC-predicaat ook op zak. Lea’s Pleasure F slaagde met 85 punten voor de test. “De merrie valt op met een gelijkmatige cijferlijst. Ze heeft een grote mate van rijdbaarheid en toont in de galoppade veel balans. Met het springen liet zij zien over een goede techniek en veel vermogen te beschikken”, aldus de jury. Ze ontving een 9 voor haar instelling en haar rijdbaarheid en bewerkbaarheid en is uiteindelijk als elitemerrie naar huis gegaan. 

82,5 punten en Elite

Ma Chère Murona (GLOCK’s Toto Jr. uit Dear Murona elite EPTM-dres sport-dres PROK van Johnson) van fokker J.J.M. van de Broek uit Hilvarenbeek nam deel aan de reguliere merrietest. “Dit is een paard dat opvallend goed stapt met veel ruimte en lichaamsgebruik. De merrie heeft een bovengemiddeld bewegingsmechanisme en toont eveneens een goede rijdbaarheid en bewerkbaarheid. Ze kwam op het KWPN-centrum als veulenboekmerrie met het D-OC-predicaat en slaagde vrijdag met 82,5 punten. Bij de stamboekopname ontving zij 75 punten voor haar exterieur waardoor zij ook het predikaat elite kreeg.

Bron KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook