Ga naar hoofdinhoud

HK: Vruchtbare eerste dag met 31 doorverwijzingen

© Jacquelien van Tartwijk / Paardenkrant-horses.nl
De eerste bezichtiging van de KWPN hengstenkeuring leverde vandaag in Ermelo 31 dressuurhengsten op die een doorverwijzing kregen voor de tweede bezichtiging. Totaal werden er 59 hengsten beoordeeld in de kooi. De algemene indruk van de keuringscommissie was zeer positief: "Een aantal hele fijne paarden met goede bewegingen."

De commissie was daarbij de oude gevestigde garde goed gezind. Johnson en Negro kregen beide vier zonen een ronde verder, Vivaldi drie, Lord Leatherdale en Zhivago beide twee. Daarentegen was er geen genade voor één van de zes Netto-zonen, die over het algemeen qua type, jeugduitstraling wel wisten aan te spreken, maar dan wat hengstuitdrukking en opwaartse beweging misten.

Bewegingstechniek

De zonen van Negro zouden in de bovenlijn nog wel eens mooier aangesloten mogen zijn, maar wisten dan met hun bewegingstechniek wel weer  aan te spreken. “En om die bewegingstechniek is het begonnen”, aldus de jury, die wel aangeeft dat er in de breedte een heel fijne groep sportpaarden is doorverwezen. “Maar wat er voor de fokkerij overblijft, dat is nog een lange weg.”

Fijne Johnson-zonen

De Johnson-zonen vielen positief op met hun bovenlijn, aansprekende voorhanden, fijne draf en vooral goede galop, zoals bij de stoere cat.nr. 515 (mv. Dayano).

Van Lord Leatherdale viel de frisse cat.nr. 522 (mv. Metall) positief op met veel houding, veel techniek in draf en veel sprong in galop. De dag werd afgesloten met de grootramige Holsteinse cat.nr. 570 (Zhivago x Locato), die er met veel oprichting echt in wist te klimmen in draf.

Indruk

Verder viel de stoere Hannoveraans gefokte cat.nr. 505 (Ghandi x Don Vino) positief op, met veel techniek in draf en opwaartse galop, maakte cat.nr. 558 (Sorento x Jazz) indruk met veel hengstuitdrukking, houding en tritt in de benen. De imponerende, wat jeugd missende cat.nr. 543 (Ravel x Krack C), uit de stam van Son de Niro, oogstte applaus met zijn bewegingsvorm in draf, lossigheid en veel sprong in galop.

Lees ook:

Eerste bezichtiging KWPN: dressuurdag 1
Bekijk hier de foto’s van de hengsten

Lees hier alles over de KWPN Hengstenkeuring 2016/2017

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook