Ga naar hoofdinhoud

Holsteinse hengst Charaktervoll moet verrichtingsonderzoek opnieuw doen na positieve dopingtest

De hengst Charaktervoll (v.Comme il Faut) van het Holsteiner Verband moet opnieuw deelnemen aan het verrichtingsonderzoek. Dit is omdat de hengst positief werd getest op de stoffen cafeïne en theofylline. Afgelopen tijd heeft de Duitse Federatie (FN) meerdere malen gewaarschuwd over voerbesmetting door appelpulp. Nu werd deze Charaktervoll precies daardoor ook positief getest.

De richtlijnen van de FN zorgen ervoor dat zo’n positieve dopingtest, ook al is het door besmet voer, de deelname aan het verrichtingsonderzoek ongeldig maakt. De federatie waarschuwde voor appelpup waar stoffen als cafeïne en theofylline in zaten. Deze stoffen vallen onder de verboden middelen en zorgen voor diskwalificatie.

Voer laten testen

De algemeen directeur van het Holsteiner Verband heeft het voer laten testen. Dit gebeurde nadat de FN een waarschuwing over besmet appelpulp naar buiten bracht. Hierdoor kwam bij het Verband de besmetting aan het licht. De hengst Charaktervoll zal dus zijn onderzoek opnieuw moeten doen, aangezien de resultaten ongeldig verklaard zijn.

Bron: St.Georg/Horses.nl

Eén reactie op “Holsteinse hengst Charaktervoll moet verrichtingsonderzoek opnieuw doen na positieve dopingtest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook