Ga naar hoofdinhoud

Negro aan kop HorseTelex Wereldranking, Spielberg en Johnson op 2 en 3

Twee jonkies: Gertjan van Olst en Negro (v. Ferro) in 2000 Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Sinds de komst van de HorseTelex Results Ranking (2015) heeft er nog maar één keer een KWPN-hengst bovenaan gestaan. Op de wereldranking over 2020 nam Johnson de toppositie in. Nu staat Gertjan van Olsts Negro (Ferro x Variant) aan kop. En hij dankt die positie ook voor een groot deel aan Van Olst persoonlijk: veel van de kinderen die punten op de ranking verzamelden voor hun vader hebben een link met Van Olst.

Kastel’s Nintendo (mv. Monaco) van Charlotte Jorst was als jong paard in eigendom van Van Olst en werd opgeleid door Anne van Olst en hetzelfde geldt voor Charlotte Heerings Bufranco (Negro x Zevenster en diens broer Alfranco van Sarah Higgins. Severo Jurado Lopez’ Olympiade-paard Fendi T (Negro x Lester) is nog van Van Olst en Beatrice Ferrer-Salats Tokio-paard Elegance (Negro x Monaco) werd gefokt door Van Olst.

In totaal liepen er het afgelopen jaar (september 2020 – september 2021) 19 Negro’s in de international dressuursport. Daarnaast verzamelden 21 kleinkinderen punten (die voor de helft worden toegekend) voor hun grootvader, daaronder Van Olsts Grand Prix-hengsten Everdale (Lord Leatherdale x Negro) die met Charlotte Fry teambrons won in Tokio en Glamourdale (Lord Leatherdale x Negro), die dit jaar op indrukwekkende wijze debuteerde in de internationale Grand Prix.

Lees volgende week meer over de opmars van Negro op de ranking en de successen van Gertjan van Olst dit seizoen in De Paardenkrant.

Spielberg en Johnson

De top-3 van de dynamische ranking is overigens in geheel gevuld met in Nederland dekkende hengsten. Team Nijhof levert de nummers 2 én 3 met Spielberg (Sunny Boy x Rosier) en Johnson (Jazz x Flemmingh). De top-5 van de A-ranking wordt compleet gemaakt door Gestüt Sprehe’s Desperados FRH (De Niro x Wolkenstein II) en Van Uyterts Gribaldi (Kostolany x Ibikus).

B-ranking: Nederlandse top-5

Op de B-ranking (minimaal 10 nakomelingen in de internationale sport, nafok van max. 12 jaar) is het ook een Nederlands feestje. Ampère op 1, Apache op 2, Bordeaux op 3, Vitalis op 4 en Charmeur op 5.

Bekijk hier de HorseTelex Results Rankings (alleen voor TOP-leden).

Bron: HorseTelex Results

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.