Ga naar hoofdinhoud

Twee elitemerries bij IBOP in Ermelo

Kwienbellie (Toulon x Claudiabellie v. Indoctro) Foto: Jacquelien van Tartwijk

De IBOP voor springmerries vanmiddag in Ermelo leverde voor vijf merries het IBOP-predicaat op: zij behaalden 75 punten of meer voor hun aanlegtest.

De hoogste punten waren vandaag voor Kwienbellie (Toulon uit Claudiabellie W elite IBOP-spr sport-spr PROK v.Indoctro, fokker Y.Wetsels en E. Raeven, Noorbeek). Zij kreeg tijdens de IBOP 77 punten en werd daarna met 75 punten voor haar exterieur in het stamboek opgenomen.

(Voorlopig) keur

Aangezien is besloten dat merries tijdens de coronaperiode na de IBOP ook (voorlopig) keur verklaard kunnen worden, maakte dit tezamen dat Kwienbellie voortaan als keurmerrie door het leven gaat. “Dit is een merrie die heel veel ‘go’ en instelling heeft en daarnaast opvallend veel vermogen”, aldus Wim Versteeg, die samen met Henk Dirksen de IBOP beoordeelde. Voor dat laatste scoorde ze dan ook een 8,5.

Elite

Ook voor Etoulon-dochter Karoldina (uit C-Lordina ster EPTm-spr sport-spr PROK, f/g K. Kisteman uit Rouveen), die met 76,5 punten slaagde en Lialitha (Balou du Rouet uit Tialitha elite pref prest sport-spr PROK v.Voltaire, f/g B.H. & M.G. van Ginkel uit Wilp) die hetzelfde aantal punten kreeg, was het een succesvolle dag. Beide merries konden vandaag elite worden verklaard.

Lialitha (Balou du Rouet Z x Tialitha v. Voltaire) Foto: Jacquelien van Tartwijk

Alle uitslagen

Bron: KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook