Ga naar hoofdinhoud

Kemphanen Andresen en Brouwer vanmiddag voor de rechter

Handsome O

Vandaag gaat het er dan echt van komen. Na de inleidende schermutselingen van langdurige getuigenverhoren vindt vandaag in Groningen de comparitie van partijen in de zaak Handsome O plaats. De langverwachte confrontatie tussen de kemphanen Jan Brouwer en Kristin Andresen.

Juridisch zal de vraag zich toespitsen op de vraag wanneer nou eigenlijk verkoper Jan Brouwer zijn nieuwbakken hengstenkeuringskampioen Handsome O – voor 300.000 euro door Kristin Andresen gekocht in de KWPN Select Sale – leverde. En of hij de hengst leverde aan de consument Kristin Andresen. In het kader van de bewijslast een belangrijke vraag.

Trauma

Bij de comparitie komt vanmiddag in principe de hele kwestie aan de orde. Jan Brouwer stelt een gezond paard te hebben afgeleverd op het dekstation Katrinelund van Ib Kirk in Denemarken. Volgens hem is de hanentred ontstaan als gevolg van een door dierenarts Arie Hoogendoorn geconstateerd trauma dat zich heeft voorgedaan na levering.

Kat in de zak

Andresen beweert dat Handsome O al in Nederland – dus nog in het beheer van Brouwer – de hanentred ontwikkelde en heeft alles uit de juridische kast getrokken om te bewijzen dat haar een kat in de zak is verkocht.

“De kosten aan advocaten en stalling zijn nu al hoger dan het bedrag dat ik voor Handsome O betaalde”, schrijft de Noorse op haar Facebookpagina. Ze vordert  alleen al voor de getuigenverhoren – door haar gefinancierd – een bedrag van 200.000 euro van Brouwer.

Financiële teller

De rechter zal vandaag zeker proberen om partijen bij elkaar te brengen. Maar met de financiële teller die aan de zijde van eiseres Andresen steeds verder oploopt, ligt het niet voor de hand dat Jan Brouwer en zijn Noorse klant vandaag een deal bereiken.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook