Negro-zoon toegevoegd aan verrichtingsonderzoek

Cat. nr. 800 Jaxon (Negro x Krack C) Foto: Jacquelien van Tartwijk/Paardenkrant-Horses.nl

In de herkansing en nakeuring van het KWPN werd bij de dressuurhengsten vanmiddag in Ermelo de Negro-zoon Jaxon (mv. Krack C van M. den Teuling aan de groep voor het najaarsverrichtingsonderzoek toegevoegd. De hengst was nog niet eerder op de keuring verschenen.

Drie herkansinghengsten verschenen voor de jury waarbij cat. nr. 433 Jimmy Hoffa (El Capone x Sydney x Hemmingway) van Stal Krol een zeer goede indruk maakte. Hij ging met veel houding, veel beentechniek en opvallend goed achterbeengebruik door de baan en imponeerde in alle drie de gangen. Maar de jury vond zijn pedigree niet goed genoeg.

Sezuan-zoon laat het afweten in stap

Van de drie hengsten die nog niet eerder voor de jury was verschenen, was in eerste instantie cat. nr. 802 Johnny Cash (Sezuan x UB 40) de meest imponerende in draf en galop. Maar in stap liet de zwarte het afweten. Uit deze groep kreeg dus Jaxon groen licht.

18 hengsten naar aanlevering

Verder werden 18 hengsten voorgereden voor de zadeltest en die mogen zich dan opnieuw presenteren bij de aanlevering.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.