Ga naar hoofdinhoud

Sietse van der Meer fokt met Nersinaa opnieuw NVK-kampioen

Vorig jaar stond Sietse van der Meer al als fokker naast de NVK-kampioen, dit jaar herhaalde hij dat kunstje doordat Nersinaa (Jenssen VDL x Bubalu VDL) het kampioenslint omgehangen kreeg. Uit een sterke kopgroep van twaalf knappe springveulens overtuigde het merrieveulen op alle fronten. "Ze galoppeert als een echte atleet", merkte juryvoorzitter Bart Henstra terecht op. 

Met zijn Sinaa-stam boekt Van der Meer al jarenlang successen met zijn fokproducten. Naast de veulenkampioen van vorig jaar, Mijnsinaa (v. Emilion) en de kersverse kampioene van dit jaar, had Van der Meer ook een Modesto-zoon in de kampioensring lopen op de afgelopen hengstenkeuring.

Vandaag in Ermelo mocht zich als tweede de elegante en aansprekende Newsflash (Hardwell x Cantos) van H. de Roover opstellen. De correct gebouwde No Surrender (High Shutterfly x Nassau) van B.C. Rijsdijk en W. Broekman eindigde als derde.

Bron: Paardenrkant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook