Ga naar hoofdinhoud

Trakehnerhengst Michelangelo ingeslapen

Op 3 juni is de trakehner-hengst Michelangelo overleden. Zijn eigenaren, Burgi en Harald Ersdiek van Gestüt Webelsgrund, namen de moeilijke belissing om de 23-jarige hengst in te laten slapen. De donkerbruine elitehengst leed aan hoefbevangenheid en zijn conditie ging achteruit.

Michelangelo is een nakomeling van de legendarische hengst Pasteur XX. Van moederskant stamde hij af van de bekende staats-, verband- en elitemerrie Miami, die als vader Matador heeft en daarmee nauw verwant is aan beroemde paarden als Marco Polo en Morgenglanz.
De 100-dagentest in Warendorf sloot hij als driejarige winnend af, met een nog steeds ongeslagen tijd in de cross-country. Tiek van Uijtert en René Franssen, de vader en schoonvader van hengstenhouder Joop van Uijtert, kochten Michelangelo toen hij vier jaar was. De hengst was als tweede geëindigd in het verrichtingsonderzoek van het KWPN en bewoog spectaculair. Daarna stond hij een tijd lang in Nederland ter dekking.
 
Uit zijn eerste dekjaar stamt de Trakehner-kampioenshengst Kennedy. Verder verwekte Michelangelo onder meer de Deense grandprix-elitehengst Michellino en was hij vader van vele Grand Prix-dressuurpaarden, waaronder Just Mickey van Tinne Vilhelmson. Michelangelo’s zoon Hölderlin is een driesterreneventer voor Italië en zijn zoon Summertime is een van de meest populaire trakehnerhengsten van het moment, zijn zoon Songline werd in 2006 kampioen.
Michelangelo heeft wereldwijd 13 goedgekeurde zonen. Hij stond vooral bekend als leverancier van goede merries, zo komt de in Nederland goedgekeurde hengst UB40 uit een merrie van Michelangelo.
 
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook