Ga naar hoofdinhoud

Twintig nieuwe Shetland-dekhengsten in twee dagen

Shetlandpony keuring
De nieuwe jaargang hengsten voor het Shetlander stamboek is afgelopen donderdag en zaterdag goedgekeurd op manege Bartels te Mariënheem. De normaal vier dagen durende keuring kon dit jaar in twee dagen worden afgewerkt. Er werden twintig hengsten goedgekeurd.

In de middenmaat werden goedgekeurd Devin van de Valkeniersbult, Dirk van de Groote Woerd, Dartel van de Baatehof, Dalton van Stal van Aschberg en Denver van het Esveld. De nieuwe jaargang hengsten grote maat bestaat uit de – als enige goedgekeurde – vierjarige Caz van Stal Nieuwmoed en de hengsten Da Vincie-H van de Wechterholt, Daan van de Johanneshoeve, Delano van de Vossenjacht, Delicious van Stal Polderzicht, Diezel van Stal Dito, Donny van de Bloemhof en Duncan van de Garderenshof.

De minimaat is een viertal hengsten rijker, namelijk de bonte Demelchis van Stal Brammelo, Dark Night van de Witsie, Dazzle of Duke Stable en Dance van Stal Polderzicht. Tevens goedgekeurd op zaterdag werden de kleine maat hengsten Dibbit van de Wijbos, Diego Beauty van Hedel en Dakota van de Buitenweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.