Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Anky: ‘Als niemand iets zegt, verandert er nooit iets’

Anky van Grunsven deelde vorige week in haar Telegraaf-column een ferme tik uit aan de Duitse ruitersportkoepel, de FN. In haar column stelde ze onder andere dat Sönke Rothenberger onder druk werd gezet om te kiezen tussen haar als trainer of opname in het Duitse Olympische team voor Rio de Janeiro. “Door Sönke voor deze keus te stellen, maakt de FN mij zwart en notabene over de rug van een jonge ruiter. Tegen dat onrecht kan ik niet.”

Verder lezen over wat Anky hierover te vertellen heeft? Dat kan nu al online. Klik hier voor de digitale versie van Paardenkrant-Horses.nl van deze week.

Een paard heeft geen privacy

De KNHS introduceerde onlangs de dienst watkanditpaard.nl, waarmee de volledige resultatenlijst van een paard met een paar muisklikken kan worden opgevraagd. Dat viel niet bij iedereen in goede aarde. Ruiters maken zich druk over de privacy, maar misschien nog wel baanbrekender is dat de KNHS per 1 juni geld gaat vragen voor deze dienst. Springamazone Bianca Schoenmakers vindt de kosten een probleem en paardenadvocaat mr. Stephan Wensing buigt zich over de privacykwestie.

Sandro Hit breekt door als sportvererver

Sandro Hit is bejubeld en verguisd. Zijn mooie zwarte commerciële nakomelingen zouden volgens velen niet geschikt zijn voor het grote werk. Het heeft ook even geduurd tot zijn nafok doorbrak, maar anno 2017 kan toch niemand meer om Sandro Hit heen. Deze week komt hij aan bod in de rubriek Stijger van de maand.

Theo Timmerman: ‘Dit geeft vertrouwen’

De Royal Windsor Horse Show was afgelopen weekend het toneel voor de Wereldbekerkwalificatie vierspannen voor paarden. Theo Timmerman liet in de dressuur en marathon zien, na een aantal wedstrijden zonder echt hoge klasseringen, weer aansluiting te vinden bij de wereldtop. Pech in de afsluitende vaardigheid gooide echter roet in het eten waardoor de menner uiteindelijk alsnog naast het podium belandde. In de landenwedstrijd was er meer reden tot juichen, want daarin was het Nederlandse vierspanteam opnieuw oppermachtig.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook