Ga naar hoofdinhoud

Deze week… Werk aan de winkel voor Oranje springruiters

“Je hebt concoursen dan zit je in die flow, dan loopt het en lukt het allemaal, maar in dat vaarwater zitten we op dit moment even niet”, concludeert bondscoach Rob Ehrens na het behalen van de achtste en laatste plek in de door Duitsland gewonnen Furusiyya FEI Nations Cup finale in Barcelona.

“We zijn net via het achterdeurtje de grote finale binnengekomen en als je zo’n eerste kwalificatieronde niet overtuigend voor elkaar kunt krijgen, dan wordt zo’n grote finale moeilijk. We waren in ieder geval blij dat we in de grote finale zaten, maar hebben het niet af kunnen maken. Harrie negen strafpunten, Maikel acht, Jeroen heel goed met een fout en Gerco ook acht; daar mogen we niet tevreden over zijn”, blikt Rob Ehrens terug. “We moeten nu even rustig blijven en met iedereen even een goed plan maken en even zien dat we alles goed op een rijtje krijgen.”
Lees het hele verhaal in de volgende editie van Paardenkrant-Horses.nl, die donderdag op de mat valt en nu al online via Horses.nl beschikbaar is.

Paardensport op de onmogelijkste plek

Van alle merkwaardige plekken om een concours te houden is Central Park in New York wel de vreemdste. Springen op het strand van Miami, in de haven van Monaco, op de sneeuw van Gsteig, het verbleekt allemaal bij de helse toeren die Mark Bellissimo moet uithalen om een CSI-CDI in hartje New York te laten plaatsvinden.

Veel lof nieuwe locatie Ermelose Tuigpaarden Dag

Wethouder Wim van Veelen van Nijkerk opende vorige week vrijdagmiddag de Ermelose Tuigpaarden Dag in Manege Luxool te Nijkerk. De afgelopen twee jaar vond dit evenement plaats op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo, maar dit jaar kon dat daar niet meer en moest een nieuwe locatie worden gezocht. Die werd gevonden in het naburige Nijkerk, waar al de nodige ervaring was met het organiseren van grote evenementen, alleen niet met tuigpaarden. Maar met de samenwerking van het bestuur van de ETD werd er een prachtige tuigpaardenmiddag en -avond neergezet, dat alleen maar lof oogstte.

Hoog niveau op dressuurkampioenschappen voor Friese paarden

Maanden werd door vele dressuurruiters met Friese paarden toegewerkt naar de finales van de Alrako KFPS dressuurkampioenschappen Fries ras in Kootwijk. Afgelopen zaterdag kwam het vele trainen tot een ontknoping: de beste combinaties uit elke klasse streden om de titels. Het niveau was hoog, de organisatie op orde, de sfeer prima, het weer uitstekend en het publiek voldoende aanwezig.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook