Ga naar hoofdinhoud

Boudheib (VAE) organiseert WK Endurance 2022 in februari 2023 

Het Boudheib International Endurance Village (BIEV) gaat het WK Endurance organiseren, zo heeft het FEI-bestuur vandaag besloten tijdens een vergadering in Kaapstad. 

Het BIEV werd sterk aanbevolen door het FEI Endurance-comité. De locatie in de Verenigde Arabische Emiraten vervangt Isola della Scala in het Italiaanse Verona, dat oorspronkelijk het tweejaarlijkse evenement van 19 tot en met 23 oktober 2022 zou organiseren. 

Outdoor evenementen

Aangezien oktober tot maart in Abu Dhabi de periode is voor outdoor evenementen, zal het wereldkampioenschap nu plaatsvinden van 20 tot 26 februari 2023. De rit zelf staat gepland op zaterdag 25 februari. Sinds 2004 zijn ongeveer 147 FEI- en 153 nationale endurance-evenementen gehouden op het BIEV, dat voor het eerst het FEI wereldkampioenschap endurance zal organiseren. 

Welzijn 

Het parcours, dat door een bosgebied loopt, is ontworpen om het tempo op natuurlijke wijze te regelen en de vaardigheid van de ruiters uit te dagen. De BIEV staat bekend om zijn technische ritten, waarbij het welzijn van de paarden voorop staat. 

Prijzengeld 

Voor het FEI Endurance World Championship 2022 biedt de organisator prijzengeld aan alle finishers, inclusief een prijscategorie voor Beste Conditie. Het totale prijzengeld voor teams, individuele ruiters, paarden in beste conditie en alle finishers bedraagt 545.000 Amerikaanse dollars. 

Bron: Horses.nl/persbericht FEI

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook