Ga naar hoofdinhoud

Australië oppert ideeën voor verbetering endurance

Foto: Lonneke Ruesink

Naar aanleiding van de twee paarden, die afgelopen weekend ingeslapen moesten worden in Fontainebleau en het noodlottige ongeluk op het WK Endurance in Samorin vorige maand heeft de Australische paardensportfederatie Equestrian Australia enkele ideeën geopperd om bij te dragen aan de veiligheid van de sport en het welzijn van de paarden.

De Australische bond heeft de resultaten van de Wereldkampioenschappen Endurance nauwlettend gevolgd en hoopt met deze ideeën het aantal paarden dat de races voltooit te vergroten en tegelijk het welzijn van de paarden te verbeteren. Drie van de suggesties van de bond zijn de volgende:

  • Verplicht de deelnemers bij aankomst en vertrek bij elk drinkpunt om te stappen. Op die manier geef je een paard de gelegenheid om even rustig aan te doen en korte tijd op adem te komen.
  • Stel bij vlakke gedeeltes een lagere hartslag en kortere hersteltijd in. Zoals bijvoorbeeld een hartslag van 56 bereiken binnen twintig minuten.
  • Moedig aan dat er op kampioenschappen meer technische parcoursen worden uitgezet, waarbij er van ruiters verwacht wordt dat ze bewuster moeten rijden.

De Australische federatie zegt verder de inzet van de FEI om het welzijn van de paarden te verbeteren toe te juichen en te steunen en wil daarvoor zijn complimenten geven.

Bron: Grand Prix Replay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook