Ga naar hoofdinhoud

FEI richt zich op groei Studentenruitersport en Horseball

FEI President Ingmar De Vos (links) ontvangt een horseball van FIHB President Frederico Cannas (rechts).
De International Horseball Federation (FIHB) en de International University Sports Federation (FISU) hebben een Memorandum van Overeenstemming (MOU) getekend met de FEI. "We kijken ernaar uit om de samenwerking met beide federaties te versterken en de aantrekkingskracht van de paardensport uit te breiden door samen te werken met gelijkgestemde organisaties die onze kernwaarden delen", aldus FEI president Ingmar De Vos.

De MOU’s zijn gebaseerd op wederzijdse doelstellingen voor de paardensport en het bevorderen van de ontwikkeling en groei van deze takken. De FIHB werd in 1999 opgericht als overkoepelend orgaan voor Horseball. Deze tak van sport, een mix van ‘basketbal en rugby te paard’, wordt gespeeld op vijf continenten.

In 1949 werd de FISU opgericht om het effectief communiceren van sportieve waarden en beoefenen van o.a. paardensport door studenten te ondersteunen. Hoofdverantwoordelijkheid van de FISU is het toezicht houden op zowel de zomer en winter ‘Universiades’, evenals de World University Championships.

Bron: FEI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.