Ga naar hoofdinhoud

FEI richt zich op groei Studentenruitersport en Horseball

FEI President Ingmar De Vos (links) ontvangt een horseball van FIHB President Frederico Cannas (rechts).

De International Horseball Federation (FIHB) en de International University Sports Federation (FISU) hebben een Memorandum van Overeenstemming (MOU) getekend met de FEI. "We kijken ernaar uit om de samenwerking met beide federaties te versterken en de aantrekkingskracht van de paardensport uit te breiden door samen te werken met gelijkgestemde organisaties die onze kernwaarden delen", aldus FEI president Ingmar De Vos.

De MOU’s zijn gebaseerd op wederzijdse doelstellingen voor de paardensport en het bevorderen van de ontwikkeling en groei van deze takken. De FIHB werd in 1999 opgericht als overkoepelend orgaan voor Horseball. Deze tak van sport, een mix van ‘basketbal en rugby te paard’, wordt gespeeld op vijf continenten.

In 1949 werd de FISU opgericht om het effectief communiceren van sportieve waarden en beoefenen van o.a. paardensport door studenten te ondersteunen. Hoofdverantwoordelijkheid van de FISU is het toezicht houden op zowel de zomer en winter ‘Universiades’, evenals de World University Championships.

Bron: FEI

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook