Schorsing Sanne Thijssen onmiddellijk opgeheven

De schorsing voor een half jaar die springamazone Sanne Thijssen eerder deze week van de FEI kreeg opgelegd is met onmiddellijke ingang opgeheven. Maar daar moest wel een advocaat, mr Luc Schelstraete, aan te pas komen.

De schorsing werd opgeheven nadat dierenarts Matthew O’Donell, die Sara Galotière in Liverpool had geëuthanaseerd, nu alsnog heeft verklaard dat hij ketamine heeft gebruikt om de merrie te verdoven alvorens haar het euthasanaat te geven.

Ruis en misverstand

“Wij zijn geschokt dat dit niet eerder is verklaard”, zegt mr Schelstraete. “Hierdoor is natuurlijk heel veel ruis en misverstand, maar ook schade ontstaan.”

Toegegeven

Het is bij euthanasie zeer gebruikelijk dat ketamine wordt gegeven om het paard rustig te maken en te verdoven alvorens er een dodelijk middel wordt ingespoten. Aanvankelijk zou de betreffende dierenarts hebben verklaard geen ketamine te hebben gegeven, maar hij heeft dit in een verklaring aan de FEI nu wel degelijk toegegeven.

Automatische schorsing

De FEI gaat bij doping en verboden medicijngebruik automatisch tot onmiddellijke schorsing van de betreffende ruiter over.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.
2 reacties op Schorsing Sanne Thijssen onmiddellijk opgeheven
  1. 1

    Sanne; Ctrl-Alt-delete, want deze hele toestand was echt te gek voor woorden!

  2. 2

    Heel terecht dat de schorsing is opgeheven en schandalig dat Sanne überhaupt verdachte is geweest en is geschorst. Dat had nooit mogen gebeuren.
    Het was compleet logisch dat de ketamine in het bloed van het paard terecht is gekomen vanwege de medische handelingen die daarvoor zijn verricht.
    Zelfs zonder verklaring van een dierenarts zou de FEI met een beetje logisch nadenken tot dezelfde conclusie zijn gekomen.