Ga naar hoofdinhoud

Schorsing Sanne Thijssen onmiddellijk opgeheven

De schorsing voor een half jaar die springamazone Sanne Thijssen eerder deze week van de FEI kreeg opgelegd is met onmiddellijke ingang opgeheven. Maar daar moest wel een advocaat, mr Luc Schelstraete, aan te pas komen.

De schorsing werd opgeheven nadat dierenarts Matthew O’Donell, die Sara Galotière in Liverpool had geëuthanaseerd, nu alsnog heeft verklaard dat hij ketamine heeft gebruikt om de merrie te verdoven alvorens haar het euthasanaat te geven.

Ruis en misverstand

“Wij zijn geschokt dat dit niet eerder is verklaard”, zegt mr Schelstraete. “Hierdoor is natuurlijk heel veel ruis en misverstand, maar ook schade ontstaan.”

Toegegeven

Het is bij euthanasie zeer gebruikelijk dat ketamine wordt gegeven om het paard rustig te maken en te verdoven alvorens er een dodelijk middel wordt ingespoten. Aanvankelijk zou de betreffende dierenarts hebben verklaard geen ketamine te hebben gegeven, maar hij heeft dit in een verklaring aan de FEI nu wel degelijk toegegeven.

Automatische schorsing

De FEI gaat bij doping en verboden medicijngebruik automatisch tot onmiddellijke schorsing van de betreffende ruiter over.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

2 reacties op “Schorsing Sanne Thijssen onmiddellijk opgeheven

  • Tineke

    Sanne; Ctrl-Alt-delete, want deze hele toestand was echt te gek voor woorden!

  • Marcel Dufour

    Heel terecht dat de schorsing is opgeheven en schandalig dat Sanne überhaupt verdachte is geweest en is geschorst. Dat had nooit mogen gebeuren.
    Het was compleet logisch dat de ketamine in het bloed van het paard terecht is gekomen vanwege de medische handelingen die daarvoor zijn verricht.
    Zelfs zonder verklaring van een dierenarts zou de FEI met een beetje logisch nadenken tot dezelfde conclusie zijn gekomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook