Ga naar hoofdinhoud

Leon Thijssen wint FEI World Cup in Leszno

Leon Thijssen en Haertthago Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Leon Thijssen zorgde voor nog meer Nederlandse springsuccessen door gisteren in het Poolse Leszno de wereldbekerwedstrijd te winnen met Haerttago.  Ook Sander Geerink, Bart Haselbekke en Robert Vos reden zich in de prijzen, ze werden zevende , achtste en negende.

In de vijf combinatie tellende barrage van de drie* wereldbekerwedstrijd reed Thijssen zijn Heartbreaker-merrie overtuigend naar de zege. Hij reed de nummer twee,  Ales Opatrny met Acovaro (v. Acodetto I) op drie seconden. Ook de derde geplaatste Piotr Morsztyn op de twaalfjarige KWPN-er Osadkowski Van Halen (v. Hors La Loi II) was foutloos en maar liefst zeven seconden langzamer dan de winnaar.

Sander Geerink met Robinson, Bart Haselbekke met Wigeunerin en Robert Vos op Interline H hadden alle drie een fout in het basis parcours.

Robert Vos won met Carat het Twee-Fasen in de Gold Tour voorafgaande de wereldbekerwedstrijd en maandag pakte hij met Interline H de winst in de Diamond Tour.

Ook voor Team Nijhof succes in Leszno, stalruiter Hanno Ellerman won de finale van de zesjarigen met de Nabab de Reve-zoon Dakar TN.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron Horses

Eén reactie op “Leon Thijssen wint FEI World Cup in Leszno

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.