Ga naar hoofdinhoud

Bart van der Maat vijfde in 2* Grote Prijs Herning

Op het CSI in Herning werd vanmorgen begonnen met de 2* Grote Prijs. Bart van der Maat lag met de Zangersheide goedgekeurde hengst Oak Grove's Enkidu (v. Ensor van de Heffinck) op de winnende koers in de barrage, maar door een afgeworpen balk verspeelde hij de zege. Van der Maat mocht zich als snelste vierfouter als vijfde opstellen. Louise Saywell won de rubriek met Golden Arrow OL (v. Cayado).

Acht combinaties gingen in de barrage van de 1,45m Grote Prijs van start. Het leverde een spannende strijd op waarin de ruiters elkaar niets cadeau gaven. Van de vier foutloze combinaties was Louise Saywell met Golden Arrow OL met 37,61 seconden de snelste. Het was een hele nipte overwinning voor de Britse amazone. Cameron Hanley was met Esi Toulouse (v. Siec Livello) slechts 0,02 seconden langzamer.

De twee overige foutloze rondes kwamen op naam van Hendrik Sosath met Casirus (v. Casiro 3) in 37.85 seconden, goed voor de derde plek, en Andreas Schou die op Quadrosson Ask (v. Quadros 3) in 38,68 seconden vierde werd.

Bart van der Maat leek met achtjarige beloftevolle hengst Oak Grove’s Enkidu op de overwinning af te stevenen. Hij finishte ruim twee seconden sneller (35,22 seconden) dan Louise Saywell. Helaas viel er een balk en moest de ruiter die in dienst is bij Rolf-Göran Bengtsson, genoegen nemen met de vijfde plek.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook