Ga naar hoofdinhoud

Karim El Zoghby gaat Amelia inzetten voor de fokkerij

Karim El Zoghby hier met Amelia Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De KWPN sport-elite merrie Amelia (v. Cantos), die met de Egyptenaar Karim El Zoghby jarenlang op het hoogste niveau sprong, wordt ingezet voor de fokkerij. De merrie wordt gedekt met Finishing Touch Wareslage  (v. Quival). Deze bij het KWPN goedgekeurde hengst springt ook op 1m60-niveau, onder de Finse amazone Juulia Jyläs.

Het nieuws werd gebracht door Van Triest Horses, die Fnishing Touch ter dekking aanbiedt.

 

Bron: Facebook / Horses.nl

6 reacties op “Karim El Zoghby gaat Amelia inzetten voor de fokkerij

 • Sven

  Ik snap wel dat jullie bladvulling nodig hebben, maar dit is toch geen nieuws jongens !? Je ziet ook gelijk aan de uitslagen van de merrie en de hengst dat het hoogste niveau niet gehaald kan worden. DID NOT FINISH komt wel vaak voor in de staatjes. Kortom een ondoordachte kruising naar mijn mening. Dat kan ook niet anders met Numero Uno en Toulon in de pedigree……. . Deze hengstengenen staan garant voor ellende. En ja, natuurlijk zijn er uitzonderingen op de regel!

 • Cameron Nijhof

  Is jouw reactie wel een aanvulling? 95% van de paarden zijn minder dan deze 2 GP paarden‍♂️

 • Jenneke

  Inderdaad Cameron, maak daar maar 98% van. Sven moet nog een hoop leren zo te lezen 🙂

 • Sven

  @ Cameron Nijhof. Daarom heb ik juist niet zo’n hoge pet op van de Nederlandse fokkerij. Jullie kunnen best wat meer kritiek uitoefenen op jezelf en de gefokte paarden. Daar wordt je alleen maar beter van in de fokkerij voor de toekomst. En uitslagen zeggen genoeg, die liegen niet. Moeilijke genen met elkaar kruisen is statistisch gezien minder kans op succes, 1+1 is en blijft nog altijd 2 . Ik heb zo’n verschrikkelijke hoop numero uno’s en toulons in de stop zien gaan ook in de moederlijn, en dat kan dus géén toeval meer zijn. Als de rest dan nog slechter is dan dat, zit er niet veel toekomst meer in de Nederlandse fokkerij Meneer Nijhof …….

 • Sven

  Wat ik ook erg opvallend vind is dat kritiek gelijk wordt gezien als een persoonlijke aanval. Dit is vooral bij paardenmensen, tenzij je het goed inpakt. Nijhof komt uit een paardenfamilie. Die hebben goed geboerd zullen we maar zeggen. Maar al die decennia van fokkerij hebben ze nog steeds niet iets groots weggezet zoals Schockemöhle dat heeft gedaan met Chacco Blue, en dat geeft te denken! Voltaire en Concorde waren een once in a liftime, maar waarom hebben jullie je eigen fokkerij daar niet onsterfelijk mee gemaakt zoals Schockemöhle met zijn Chacco Blue. Die heeft al zijn merries met deze hengst gebruikt en wordt daar nu rijk van, plus heeft zijn merriestapel dusdanig verbeterd dat al zijn fokproducten als warme broodjes over de toonbank vliegen en de hele wereldfokkerij een stukje vooruit geholpen. Overal zie je Chacco Blue’s winnen en in de moederlijn is ie een absolute meerwaarde. Dit bedoel ik dus met verstand fokken en niet te veel achter de meute aanhollen. Ik begrijp dat jullie Toulon (Heartbreaker ) verdedigen en jullie hebben zelf Toulons staan, maar daar ga je de prestaties van Schockemöhle alles behalve mee evenaren kan ik nu al zeggen. En als 95 tot 98 % van de paarden de hogere sport niet haalt betekend dat deze paarden bij hobbyruiters staan en die zitten NIET op stopbokken te wachten. Begrijpen jullie ? Cornet ( Windows) is ook zo’n riskant geval ( Clinton x Heartbreaker ). Zelfs topruiters hebben er hun twijfels bij. Laat staan een amateur die niet paardrijd voor de broodwinning. Plus de meeste Cornet’s zijn vaak vrij snel van het wedstrijdtoneel verdwenen. Kom op jongens en meisjes, ben nu eens wat kritischer op de eigen fokkerij en fok die goede merriestammen,die Nederland ooit had niet naar de verdommenis!! Of is dat al gebeurd??

 • Erik Braat

  Sven jij moet je huiswerk doen. Volgens mij is Heartbreaker ook een begrip in de wereldwijde springpaardenfokkerij. Ps volgens mij liepen er van cornet toch in de global champions finale in Praag 3 cornet’s in de top 4 en waren deze gemiddeld 14 Jaarop dat moment. En dan nog niet Comme il faut te vergeten die het met z’n nazaten ook blijkt te doen. Tevens ben ik benieuwd Sven …. hoeveel grand prix springpaarden heb jij gefokt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook