Ga naar hoofdinhoud

De Boer bekroont top weekend met zege in 1,35m

Lennard de Boer met Falanita. Foto: Paardenkrant-Horses.nl Tamara van de Krol

Gisteren moest Lennard de Boer nog zijn meerdere erkennen in de Belgische amazone Charlotte Philippe, maar vandaag liet de Drentse ruiter niet over zich heen lopen in Roosendaal. Met Falanita (v. Corland) zette De Boer al vrij vroeg in de negentien combinaties tellende barrage de super snelle tijd neer van 27,44 seconden. Hiermee liet hij snelheidsduivels zoals Albert Zoer, Doron Kuipers en Bianca Schoenmakers achter zich.

In de twee sterren-rubriek over 1,35 meter werd het een strijd tussen de Drentse ruiters De Boer en Zoer. Toch bleek routinier Zoer niet opgewassen tegen de tijd van de 25-jarige De Boer. Zoer kwam in de buurt, maar had uiteindelijk 28,36 seconden nodig om foutloos over de finishlijn te gaan met de bij het KWPN-goedgekeurde Florian (v. Zirocco Blue VDL). Dit was voldoende om als derde op te stellen in de prijsuitreiking.

Tussen de Drenten

Alleen de Duitser Johannes Ehning wist zich tussen de beide Drentse heren te nestelen. Hij finishte in de barrage in 28,17 seconden met de Quintero-nazaat Quintana Roo 2.

Snelheidsduivels

Naast Zoer staan ook Doron Kuipers en Bianca Schoenmakers bekend om hun snelle barragetijden. Kuipers stuurde Dickyville (v. Quasimodo Z) in 28,69 seconden foutloos door de barrage. Bianca Schoenmakers kon vandaag geen hattrick maken met Famke Adina (v. Bacardi VDL) na haar zeges van gisteren en donderdag, maar werd knap vijfde.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook