Ga naar hoofdinhoud

Moeder GP-paarden Domino en Torinto overleden

Kleinzoon Jos Verlooy junior. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De 23-jarige BWP-merrie Queen D’Azur Middelstede (v. Azur de Paulstra) van de Belgische fokker Jef Adriaensen is gisteren overleden. De bruine merrie behaalde zelf het hoogste landelijke niveau in dressuur en springen, maar staat voornamelijk bekend om haar Grand Prix-zonen Domino van Middelstede (Jos Verlooy) en Torinto van Middelstede (Guy Williams). Afgelopen zomer werd de volle broer van Domino, Pronto van de Middelstede, de veilingtopper op de BWFA veiling in Beervelde voor 62.000 euro.

Met de 13-jarige BWP’er Domino van de Middelstede (v. Thunder van de Zuuthoeve) nam Jos Verlooy onder meer deel aan de Wereldruiterspelen van Caen (2014) en de EK’s in Aken (2015) en Herning (2013). Op het EK voor Junioren in Eibreischdorf behaalden zij in 2012 een zilveren teammedaille.

Met Guy Williams in het zadel won Queen’s eerste zoon Torinto van de Middelstede (v. Remondo) tal van Grote Prijzen op het hoogste niveau, waaronder twee keer de Grote Prijs van Mechelen. In februari van vorig jaar werd Torinto op 19-jarige leeftijd ingeslapen na een blessure op de weide waar hij aan het genieten was van zijn pensioen.

In de Nekkerhal van Mechelen werd Jef Adriaensen in december 2014 nog gehuldigd als fokker van Domino die de ‘EquiTime Award’ won.

Nick Adriaensen: “Vandaag afscheid moeten nemen van mijn eerste paardje, mijn eerste woelwater om te temmen, mijn eerste temperamentvolle merrie in de ring. Steeds wilde je naar de overkant van de hindernis, uren heb ik me met jou geamuseerd. Meerdere malen heb ik me geërgerd aan je vechtlust. Deze vechtlust maakte jou een crack in de ring en een topmerrie in de fokkerij. Gelukkig hebben we vele veulens met jou bloed in hun aderen mogen verwelkomen tot deze wereld en zijn er nog enkele op komst. Iedere keer wanneer ik me erger aan de vechtlust van 1 van je nakomelingen, iedere keer wanneer er eentje wegspringt van de hindernis wanneer je het onmogelijk acht, iedere keer wanneer er een veulentje geboren wordt,… Zullen we jou herinneren. RIP Queen d’ Azur Middelstede. What’s in a name… Je hebt lang genoeg gevochten.”

Source: Equnews / Horses

Lees ook:
BWP-ambassadeur Torinto vd Middelstede ingeslapen (6 februari 2015)
Jos Verlooy en Domino winnen Equitime award (3 december 2014)
Jos Verlooys toppaard Domino verkocht (11 september 2015)
Verlooy’s Domino vervangen door drie nieuwe paarden (15 september 2015)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook