Ga naar hoofdinhoud

Duitse titelkandidate Brenner niet naar Paralympics

Het Duitse paradressuur-team zal het volgende week in Rio moeten doen zonder titelverdedigster Hannelore Brenner. Kawango, de elfjarige Trakehner van Brenner heeft een bloeduitstorting in het voorbeen. "Niets ernstigs, maar hij moet wel twee weken gespaard worden", aldus de teleurgestelde Grade III-amazone. 

“Hij heeft waarschijnlijk in zijn stal met zijn hoef zijn been geraakt, misschien bij het rollen. Ik heb moeten besluiten niet met hem naar Rio te vliegen. het welzijn van Kiwi (Kawango) staat voorop. Het belangrijkste is dat het volledig geneest”, aldus de 53-jarige amazone.

Een aderlating voor het Duitse team. Brenner, die al 14 keer Duits kampioen werd en al vier keer aan de Olympische Spelen meedeed,  grossiert namelijk in medailles. Ze won in haar loopbaan al 17 keer goud, 17 keer zilver en 4 keer brons. De amazone wordt vervangen door Claudia Schmidt. Met het verlies van Hannelore Brenner is Steffen Zeibig nu de enige Duitse teamruiter met de Paralympische ervaring.

In april van dit jaar was er nog de nodige commotie rond Brenner, toen de Duitse bond besloot dat ze met haar 21-jarige kampioenspaard Woman of the World niet in aanmerking kwam voor uitzending naar Rio.

Bron: Bron: St-Georg / Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.