Ga naar hoofdinhoud

Louis M van Pia Münker naar Amerika verkocht

Foto Lonneke Ruesink
De Duitse eventingamazone Pia Münker heeft haar succesvolle paard, de 11-jarige Louis M, naar Amerika verkocht. De Rheinlander zal als leerpaard gaan dienen bij een jeugdamazone.

Louis M van Lissabon uit een Abanos-moeder heeft Pia Münker zelf gefokt en ze was met hem zeer succesvol op 3*-niveau. De combinatie won enkele keren de Preis der Besten en het Duitse kampioenschap bij de Young Riders. In Malmö won Münker goud op het EK voor Young Riders. Het paar won verschillende 2*- en 3*-wedstrijden, waarbij telkens de hoge dressuurscores opvielen. Vorig jaar in Kreuth behaalden ze een record score van -20.6 en pakten de overwinning in de 2* met -28.6. Dit jaar startte de combinatie twee keer, in Burnham Market werden tweede en gaven op in de 3* van Bramham.

In het Duitse blad Vielseitigkeitssport Deutschland zegt Münker: “Louis heeft altijd alles gegeven. We hebben samen vreselijk veel bereikt en deze stap valt me dan ook zwaar. Het was een toeval dat deze twee (Louis en zijn nieuwe amazone) elkaar vonden. Mijn familie en ik zijn er zeker van dat de twee goed bij elkaar passen. We hebben een goed gevoel bij de beslissing om hem, na zo’n lange tijd, af te geven.”

Bron Paardenkrant-Horses.nl/St. Georg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.