Ga naar hoofdinhoud

Openingsbod voor Zenith: 500.000 euro

Jeroen Dubbeldam en Zenith Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het openingsbod voor SFN Zenith N.O.P. (Rash R x Fuego du Prelet) is vastgesteld op 500.000 euro, een bedrag dat per bod verhoogd zal worden met 50.000 euro. Zenith springt de komende dagen in Rio zijn laatste parcoursen onder het zadel van Jeroen Dubbeldam. In september wordt hij samen met  vijf andere  SFN-springpaarden online geveild. 

Voor de 11-jarige Aquila SFN (Ovidius x Lauriston), die met Wout-Jan van der Schans tweede reserve was voor de Olympische Spelen in Rio, geldt hetzelfde openingsbod en dezelfde voorwaarden als voor Zenith.

Naast deze twee toppaarden worden ook vier jongere, succesvolle paarden geveild; de 9-jarige Chuck Blue SFN (v. Mr Blue), de 8-jarige Djumpsina SFN (v. Zürich),  de 7-jarige Eloma’s Blue SFN (v. Mr. Blue) en de 6-jarige hengst Ferrari SFN (v. Thunder van de Zuuthoeve).

Voor deze laatste vier geldt een openingsbod van 50.000 euro, dat per bod met 10.000 euro verhoogd zal worden. De veiling begint op 14 september en er kan geboden worden tot en met 21 september tot 16:00 uur.

Eerder werd al bekend gemaakt dat er een hoge borgsom wordt gevraagd aan potentiële kopers.

Klik hier voor alle informatie over de veiling.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/St. Georg

6 reacties op “Openingsbod voor Zenith: 500.000 euro

  • Johan

    Wanneer begint de liveblog?

  • Heleen Cramer

    Sorry hoor, maar ik vind nou niet zo kies om nu al over de verkoop van een Zenith te spreken.
    De illusie van het Verbond tussen Man en Paard, samen strijdend voor olympisch eer, wordt nu wel erg cynisch onderuit gehaald. Terwijl Charlotte Dujardin lyrisch vertelt over haar grote vriend Valegro , wordt de ‘ kameraad’ van Jeroen geveild (alsof hij vis op de afslag is). Bah.
    Een beetje meer respect zou ik waarderen, ook al is het uiteindelijk schijn. Laat ons svp de olympische illusie tenminste tot na het weekend….

  • Frank van sprang

    Sorry maar waar zijn wij meebezig we zijn met topsport bezig en daarbij wat jeroen dubbeldam doet is fantastisch en ik vind t schandalig om nu al over verkoop te gaan praten maar helaas bij deze en gene is geld belangrijker dan prestatie schande

  • Blaauboer

    Hoe is het mogelijk dat er nu al gesproken wordt over de verkoop van Zenith! Hopen dat Zenith niet in de hoeven treedt van Totilas-Okidoki -Lando etc. Zenith en Jeroen verdienen dit niet!

  • Ilse

    Walgelijk, ook bij dat fonds draait alles om het grote geld, laat Zenith gewoon bij Jeroen Dubbeldam, straks vergaat Zenith hetzelde lot als Totilas, jammer. Het is tegenwoordig alleen het grote geld wat een rol speelt, hoe zit het met het welzijn van het paard? Een grote pluim voor Anky v Grunsven, paarden mogen bij haar van een welverdiend pensioen genieten!

  • dick de jong

    Heel simpel, in de reglementen van het fonds staat dat het fonds na Rio wordt ontbonden en dat alle pasrden moeten worden verkocht zodat de opbrengst onder de certificaathouders verdeeld kan worden. Overname van de paarden door een fonds 2 kan ook niet omdat er jonge talentvolle paarden aangekocht worden en geen al succesvolle paarden ( ook aangezien deze te duur zijn)
    Dat er nu al reclame wordt gemaakt heeft niets met disrespect naar Jeroen te maken zeker ondat Heroen precies wist waar hij aan begon toen hij paarden van het fonds ging rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.