Ga naar hoofdinhoud

Voorstel verhoging maximale leeftijd dressuurjuryleden naar 72 jaar

Op de FEI General Assembly afgelopen week in Puerto Rico is een voorstel gedaan om de maximaal toegestane leeftijd van dressuurjuryleden te verhogen naar 72 jaar. Op dit moment mogen juryleden tot en met hun zeventigste jaar op FEI-wedstrijden jureren.

Het voorstel om de toegestane maximale leeftijd te verhogen werd naar voren gebracht door de nationale federatie van Oostenrijk. Gedachte hierachter is dat de toegestane leeftijd al jaren niet is aangepast, terwijl de laatste jaren de algemene levensverwachtingen enorm veranderd zijn. De FEI-regels zouden moeten worden aangepast aan de maatschappelijke ontwikkeling, waarin oudere mensen langer actief blijven.

Bron: DressageNews.

5 reacties op “Voorstel verhoging maximale leeftijd dressuurjuryleden naar 72 jaar

  • marielle van der velde

    prima voorstel:

    mits diegene nog de capaciteiten heeft hier voor
    ik stel voor bij 70 en toelatings examen voor deze mensen te doen!!
    niet iedereen boven de 70 wil toegeven dat hij ouder wordt anders denkt enz!!
    en dan staat nu vast tm 72 jaar jureren!!

  • Pom Koudijs

    Dacht dat we juist wilde verjongen. Een frisse nieuwe blik door mensen van deze tijd. De sport evolueert dus dat zou voor het jurykorps ook moeten gelden.

  • Peter

    Zo wordt de broodnodige doorstroming niet bevorderd. Bepaalde kliekjes en clans blijven doormodderen en elkaar de bal toe schuiven. Niet doen. Los van het feit dat iemand die gemiddeld 25 jaar geleden voor het laatst de ring in reed op enig moment zelf moet beseffen dat het allemaal anders is geworden.

  • appeltje

    De pensioenleeftijd is niet voor niets onder de 70 jaar.

  • Marian Raven

    Overal is wel iets voor en iets tegen te bedenken. Er zijn mensen waarbij je wenst dat ze tot 100 jaar kunnen blijven functioneren in publieke functies, omdat ze zo wijs en integer zijn. Dit zijn vaak ook mensen die nooit uitgeleerd zijn en open staan voor vernieuwing.
    Er zijn echter ook mensen waarbij je blij bent dat ze door een leeftijdsgrens eindelijk het veld ruimen, omdat zij achterhaalde denkbeelden blijven aanhangen.
    Wat is dan het beste? Verjonging is niet altijd verbetering, maar soms wel.
    In onze maatschappij wordt je al gauw afgeschreven als je de 50 jaar gepasseerd bent. Vaak ten onrechte! Ik neem dan als voorbeeld mijn partner die in de asbest werkt. Inderdaad een heel ander vak, maar qua lichamelijke arbeid (motivatie voor zwaar en vies werk) en praktijkervaring is het vergelijkbaar met de paardensport. Hij werkt harder (niet zeuren maar aanpakken) en sneller (slimmer) dan een 30jarige.
    In bestuursfuncties is het soms beter om langzamer en bedachtzamer te werken dan jong en impulsief. Met meer levenservaring heb je al vaker met verschillende dilemma’s te maken gehad en trap je niet in een oude valkuil. Maar jonge mensen hakken soms misschien vlugger knopen door.
    Wie het weet mag het zeggen, maar ik ben tegen diskwalificeren van kundige mensen puur om hun leeftijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.