Ga naar hoofdinhoud

Arezzo VDL-dochter naar Cameron Hanley

De uitschieters bleven gisteravond in Drachten uit bij de Starsale veulenveiling. Met 15.000 euro was het zeer interessant gefokte merrieveulen Ilena VDL (v. Arezzo VDL) de veilingtopper. Deze kleindochter van Quick Star uit één van de beste merrielijnen van de VDL Stud werd gekocht door de Ierse topruiter Cameron Hanley.


Cameron Hanley reed de Baloubet du Rouet-zoon Southwind VDL op het hoogste niveau en deze Ilena VDL is gefokt uit de halfzus van Southwind VDL. Na het bekijken van de video en op advies van de familie Van de Lageweg kocht Hanley de Arezzo-dochter, die de topmerrie Helena (v. Ahorn) als grootmoeder heeft. Ilena VDL zal in Nederland worden opgefokt.

Uit de NMK-kampioen Zendence VDL (v. Indoctro) kwam het één na duurste springveulen, namelijk Indence VDL (v. Zirocco Blue VDL). Voor 13.000 euro vertrok dit familielid van Ilena VDL naar de Verenigde Staten.

Met een gemiddelde van 5.172 euro was de Starsale veulenveiling in Drachten geen topveiling. Het aantal kopers was klein en beperkte zich voor het overgrote deel tot handelaren/hengstenhouders als Egbert Schep, Wiepke van de Lageweg en Teus van den Brink. Hoewel de kwaliteit van de veulens wellicht wat wisselend was, was het ondereind qua kwaliteit zeer klein. Het gros van de veulens was goed ontwikkeld, stond sterk en correct op de benen en had ruimvoldoende kwaliteit in het lopen, maar toch wilde het met de prijzen niet echt vlotten. “Veulens is geen markt, sportpaarden is een markt. Er is geen structurele markt voor veulens. Dat is jammer, maar we moeten onderkennen hoe het is”, aldus Egbert Schep, die voor veelal normaal geld een aantal zeer goede veulens wist te kopen in Drachten. In De Paardenkrant van aanstaande woensdag vertelt Schep meer over het gebrek aan markt bij veulens.

Ook dressuurfokker Wim van der Linde uit De Cocksdorp (Texel) was weer van de partij op de Starsale veulenveiling. Het wordt al bijna een cliché, maar het veulen van Van der Linde werd de duurste bij de dressuurveulens. Zijn I.D. Texel (v. Krack C) bracht met 14.000 euro misschien niet het grote geld op zoals Van der Linde’s veulens op Borculo, maar was wel het duurste dressuurveulen.

Klik hier voor de veilingresultaten.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.