Ga naar hoofdinhoud

Australische Oatley niet naar WB finale

De Paardenkrant

De Australische dressuuramazone Lyndal Oatley gaat niet naar de wereldbekerfinale dressuur in Gothenburg. Haar toppaard Sandro Boy is licht geblesseerd. Oatley kreeg eerder een wildcard voor de finale.

Oatley verdiende een wildcard toen bleek dat Pacific League World Cup winnaar Rozzie Ryan en de als tweede geplaatste Maree Tomkinson niet naar de wereldbekerfinale konden afreizen.

Een veterinaire scan wees echter uit dat Sandro Boy een lichte blessure heeft die tijd nodig heeft om te genezen. “Ik was ontzettend blij toen ik de wild card kreeg omdat het altijd een eer is je land te mogen vertegenwoordigen. Ik ben nu uiteraard erg teleurgesteld, maar de gezondheid van Sandro Boy gaat boven alles”, liet Oatley weten.

Door de afwezigheid van Oatley komt er geen Australische combinatie aan de start in Gothenburg. Haar afwezigheid heeft waarschijnlijk voor de wildcard van Marlies van Baalen gezorgd.

Bron: Horses / Equestrian Australia

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook