Ga naar hoofdinhoud

Military Boekelo mogelijk zonder publiek verreden

Laura Collett en London 52. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De organisatie van Military Boekelo bekijkt alle mogelijkheden voor de editie van 2020. Met de wedstrijd zijn tickets voor de Olympische Spelen in Tokio te verdienen en wordt er serieus gekeken naar een doorgang zonder publiek.

Met 60.000 bezoekers valt de Military van Boekelo onder een ‘massaal evenement’. Deze grootschalige evenementen mogen pas doorgaan zodra er een vaccin tegen Corona is, aldus minister de Jonge. En dat kan nog wel eens een jaar of meer gaan duren.

Wensen en mogelijkheden

Met die uitspraak is het doorgaan van Military Boekelo hoogst onzeker, weet ook de voorzitter van het evenement, Robert Zandstra. “Wij zijn als organisatie al een hele tijd bezig met allerlei overleggen. Wat is er passend, wenselijk en mogelijk?” 

OS Tokio

Het schrappen van het evenement zou behoorlijke consequenties hebben. Zo zijn met de wedstrijd tickets te verdienen voor de Olympische Spelen in Tokio. Hoewel Military Boekelo voor een groot deel draait om de beleving om de wedstrijd heen, is het rijden zonder publiek een serieuze optie.

Twents monument

Zandstra: “Het is een monument in Twente. Iedereen wil graag naar de Military, maar we focussen ons wel op de sport. Ik ben persoonlijk niet dol op wedstrijden zonder publiek en ik vind het ook een enorme devaluatie. Maar als de wedstrijd in het belang van de sport toch gehouden moet worden, dan kijken we daar serieus naar.”

Snel beslissen

De organisatie is gedurende het hele jaar bezig met het organiseren van het evenement. Zo rond deze periode gaat het werk over naar uitvoerende voorbereidingen. Omdat dat gepaard gaat met het aangaan van verplichtingen, zal de knoop snel moeten worden doorgehakt. Het bestuur van CSI Boekelo besluit dan ook deze maand over het al dan niet doorgaan van het evenement.

Bron: RTV Oost

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook