Ga naar hoofdinhoud

Documentaire Eric Wauters vanavond op Canvas

Foto Lonneke Ruesink

Eric Wauters was één van de meest succesvolle ruiters van België. Drie keer werd hij Belgisch kampioen en op de Olympische Spelen van Montreal in 1976 won hij brons. In 1999 stapte hij op 48-jarige leeftijd uit het leven. Belga Sport zendt vanavond op Canvas om 21.20 uur een documentaire uit over het leven van Wauters: Eén hindernis teveel

Eric Wauters is al op vroege leeftijd zot van paarden en paardensport, maar is van simpele afkomst. Dankzij een enorm doorzettingsvermogen en een staalhard karakter, groeit hij uiteindelijk toch uit tot een topspringruiter. Het levert zelfs een olympische medaille op. Maar wanneer de resultaten er niet meer komen, is zijn sterke karakter eerder een hindernis. De familie moet machteloos toekijken wanneer Wauters die laatste hindernis niet meer kan nemen.

Met getuigenissen van Yolanda Wauters, Wendy Wauters, Caroline Wauters, Julie Wauters, Ludo Philippaerts, Leo De Vos, Francois Mathy, Peter De Sutter en Annette Wauters.

Trailer – Eric Wauters, one jump too far (Documentary) from Jan & Raf Roosens on Vimeo.

Bron: Canvas/Paardenkrant-Horses.nl

2 reacties op “Documentaire Eric Wauters vanavond op Canvas

  • Thea Oorveld

    Ondanks het triest overlijden van Eric Wauters is de film geslaagd. Leuk om de sport van hem terug te zien. Fijn dat jullie dit hadden gemeld.

  • Marcel Dufour

    Stanny van Paesschen zei het op de nuchtere manier die ik van hem gewend ben.

    “Eric had wat geduld moeten hebben, dan zou alles vanzelf goed gekomen zijn”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook