Ga naar hoofdinhoud

Exell wint inloopproef Genève

De bal die Boyd Exell eraf tikte nadat hij net de waterpartij doorkruist had hield hem --wederom--niet van de overwinning af. Ruim zes seconden snoepte de Australiër in de Palexpo-hal in Genève van de tijd van Koos de Ronde af. 

Geen enkele menner bleef deze namiddag foutloos in het parcours dat Johan Jacobs ontworpen had. Net als Exell moest ook De Ronde 5 strafpunten incasseren toen zijn rechter voorpaard met zijn borst tegen de D-poort van de tweede hindernis op botste. Als eerste starter na de wild-cardrijders zette De Ronde een tijd neer van 180.23.

Jozsef Dobrovitz Sr reed op safe en bleef lange tijd foutloos in het parcours, maar op de voorlaatste poort vond de Hongaar zijn Waterloo. Het iets lagere basistempo kwam hem nu nadelig uit en met 183.27 sloot hij de inloopproef af als derde.

Fransman Sebastien Mourier eindigde met vijf fouten in een tijd van 185.15 als vierde. Jozsef Dobrovitz Jr kwam in 189.34 en tien strafpunten over de finish.

Klik hier voor de resultaten

Bron: Horses.nl-De Paardenkrant

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook